HAVELSAN’dan WhatsApp’a rakip uygulama

featured

Tüm dünyanın gündemine bomba gibi düşen WhatsApp sözleşmesi, kısa bir süre içerisinde ülkemizde de çığ gibi büyüyen tepkilerin odağı haline geldi. WhatsApp’in kullanıcılara zorunlu tuttuğu sözleşme sonrası birçok kullanıcı, WhatsApp alternatifi mesajlaşma uygulaması aramaya başladı. Bu gelişmeler sonucunda öne çıkan yerli iletişim uygulamarına, bir yenisi daha eklendi.

En güvenilir mesajlaşma uygulaması: “HAVELSAN ileti”

HAVELSAN mühendisleri tarafından geliştirilen “HAVELSAN ileti”, dünyanın ilk beyaz kutu kriptografisine sahip güvenli iletişim ve mesajlaşma uygulaması olarak öne çıkıyor.

Öncelikle HAVELSAN‘daki çalışanlar tarafından kullanılmaya başlanan uygulama, çığ gibi büyüyen WhatsApp gündemi sonrası, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve Rekabet Kurumu’nda da kullanıma sunuldu.

Özgün kriptografi algoritmaları ile geliştirilen “HAVELSAN ileti“, barındırdığı güvenlik teknolojileri ile dikkat çekiyor. Kişisel verilerin korunması kapsamında üçüncü parti kişilerin mesajlarınızı ele geçirmesini engelleyen “ileti” uygulaması, kurumsal verileri güvende tutuyor.

Ayrıca “HAVELSAN ileti“nin dikkat çeken bir diğer özelliği de, Google Play veya App Store gibi mağazalara gereksinim duymadan yüklenebiliyor ve güncelleme alabiliyor oluşu. Mesajlaşmanın yanı sıra sesli ve görüntülü iletişim de sağlayan “ileti“, medya paylaşımını da destekliyor.

Yerli iletişim uygulamasının, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yayınlanan, Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberine uygun olarak geliştirildiğini söyleyen HAVELSAN Genel Müdürü Dr.Mehmet Akif Nacar, “HAVELSAN ileti, kullandığı Beyaz Kutu Kriptografi Kütüphanesi sayesinde yüksek seviyede yazılımsal güvenlik ile verilerin güvenli bir şekilde iletilmesini ve saklanmasını sağlamaktadır. Bu özelliği ile “ileti”, güvenlik açısından diğer anlık mesajlaşma uygulamalarından bir adım öne çıkmaktadır. Uçtan uca iletişim güvenliğini sağlamakla birlikte, bilgi güvenliği kapsamında kurumların kendi sunucularına kurulumu yapılabilen ileti uygulamasında, iletişim güvenliğine dair ekstra önlemler alındı. Merkezi yönetim paneli aracılığı ile kullanıcı ve grup yönetimi, kurumsal grup oluşturma gibi işlemler kurum tarafından gerçekleştirilirken, kurumlara kendi süreçlerini yönetme fırsatı da verilmektedir. HAVELSAN ileti, kurumların bünyesinde yer alan sistemler ile güvenli şekilde entegrasyon yapma desteğiyle, yaşamakta olduğumuz teknoloji çağında kişilerin hızlı iletişime geçmesine ve çalışma hayatında verimliliğin artmasına olanak sağlamaktadır.” dedi.

Kaynak: SDN

1
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
HAVELSAN’dan WhatsApp’a rakip uygulama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir