Bir kötü haber daha; Uçak biletleri daha da artacak!

featured

Alman Maliye Bakanlığı, çevreye zararlı oldukları için uçaklara yolcu başına 17 avroya kadar ek vergi getiriyor. Uçak bileti fiyatları daha da artacak.

Yaz aylarında Almanya’dan Türkiye’ye uçak biletlerinin fahiş ücretlerle satılması nedeniyle mağdur olan gurbetçilere, Federal Maliye Bakanlığı’ndan da kötü bir haber geldi.

Bakanlığın iklim koruma programı çerçevesinde, Almanya’da uçak biletlerine uygulanan vergilerin 3 ile 17 avro arasında arttırılacağı kaydedildi. Bu zamlar da hava yolu firmaları tarafından büyük ihtimalle bilet fiyatlarına yansıtılacağı için, Almanya Türkiye uçuşlarının fiyatlarının da artacağı tahmin ediliyor.

Mevcut düzenlemede Almanya içi ve Almanya’dan Avrupa Birliği ülkelerine uçuşlarda 7,38 avro olan yolcu başına vergi, 10,43 avroya çıkacak. 6 bin kilometreye kadar olan uçuşlarda alınan vergi 32,57 avroya yükselirken, daha uzun uçuşların vergisi yaklaşık 17 avroluk artışla 58,63 avro olacak.

Tren biletleri ucuzlayacak
Maliye Bakanlığı’nın iklim koruma programı çerçevesinde aldığı kararlara göre yapılacak artışla eş zamanlı olarak, tren biletlerinden alınan yüzde 19 KDV de yüzde 7’ye düşecek. Böylelikle tren biletlerinin yaklaşık yüzde 10 daha ucuz olması bekleniyor.

Değişikliklerin 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor. (Artı49)

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Bir kötü haber daha; Uçak biletleri daha da artacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir