1. Haberler
  2. Türk Hava Yolları
  3. THY’nin Genel Kurulu’ndan Ahmet Bolat’tan Ajet açıklaması: İkram konusunda baskı geliyor

THY’nin Genel Kurulu’ndan Ahmet Bolat’tan Ajet açıklaması: İkram konusunda baskı geliyor

featured

Türk Hava Yolları (THY)’nin merakla beklenen Genel Kurul Toplantısı başladı. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Genel Kurul’da şirket bünyesinden ayrılan Ajet için konuştu. Bolat, Ajet uçuşlarında kaldırılan ikramlarla ilgili baskıların olduğunu söyledi.

Ajet’i satmak gibi bir programımız yok

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Genel Kurul’da Ajet’i satma gibi bir planlarının olmadığını söyledi. Bolat, “Ajet’in Avrupa’daki rakipleriyle baş edebilmesi çok önemli. Hiçbir şirketimizi satmak gibi bir programımız yok. Low Cost mantığıyla çalışan şirketlerle rekabet için Ajet ayakta kalması çok büyük önem arz ediyor” dedi.

Ajet’in Maliyet yapısı Pegasus’a yakın olacak

Ajet’in Türk Hava Yolları bünyesinden ayrıldığına dikkat çeken Bolat, en çok ikram konusunda eleştiri aldıklarını hatta ikram konusunda baskı gördüklerini de dile getirdi. Ajet’in maliyeti konusu da değinen Bolat, “Ajet’in Maliyet yapısı Pegasus’a yakın olacak” dedi.

Bolat şöyle devam etti: “Ajet daha sürdürülebilir bir şirket olacak. İkramların ücretli olması ile ilgili çok eleştiri geliyor, hatta baskılar geliyor. Ajet artık ayrı bir şirket ancak yaşaması gerekiyor. Ajet’in üç yıl içinde uçakların yüzde 90’ı yeni jenerasyon uçaklar olacak. Uçaklarda koltuk sayıları 220 olacak. Maliyet yapısı Pegasus’a yakın olacak.”

Bolat: Ajet’te hedef 200 uçak

Ajet filosunun üç yıl içerisinde yeni jenerasyon uçaklardan oluşacağını açıklayan Bolat, hedefin 200 uçak olduğunu kaydetti. Bolat şöyle devam etti: “Ajet’te hedefimiz 200 uçağa çıkmak. Filonun 3’te biri Ankara’da geri kalan kısmı ise Sabiha Gökçen’de olacak. Ankara’yı Türkiye’nin 3. büyük turizm şehri yapmak ile ilgili hedefimiz var.”

9
mutlu
Mutlu
9
komik
Komik
19
alk_
Alkış
12
_a_rm_
Şaşırmış
36
sinirli
Sinirli
THY’nin Genel Kurulu’ndan Ahmet Bolat’tan Ajet açıklaması: İkram konusunda baskı geliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 26 Mayıs 2024, 00:30

    Herşey güzel amam ikram lar sıfır

    Cevapla
  2. Merhaba Anadolu jet veya ajet yurtdışı uçuşlarinizda Pegasus havayolları gibi olursa insanlar Ajet tercih yapmaz öncelikle havada yolcu taşıyan 2 saatten 5 saate kadar uçuşlarda yemek servisi olmalı misal 5.5 saat uçuş yemek olmalı 2 saatte uçuşlarda çay kahve sandviç olmalı ve bunlar ücretsiz olmalı iyi çalışmalar dilerim