THY yeni Rüya uçak için gün sayıyor

featured
mattcawby - twitter

Türk Hava Yolları, Amerikalı uçak imalatçısı Boeing’e verdiği 787-9 Dreamliner uçaklarından yenisini teslim almak için gün sayıyor. Boeing’in Everett tesislerindeki imalat hattından çıkan yeni uçak test uçuşunu başarıyla tamamladı. Türk Hava Yolları’nın yeni rüya uçağı Boeing tesislerindeki imalat hattında görüldü. TC-LLF kuyruk tescili alan uçak Boeing’in Everett tesislerinde test uçuşunu yaptı.

UÇUŞ TESTLERİ TAMAMLANDI

Yaklaşık bir saat süren uçuş başarılı bir şekilde tamamlandı. Uçağın kısa bir süre içerisinde Türk Hava Yolları’na teslim edilmesi bekleniyor. TC-LLF’nin ardından Türk Hava Yoları bu yıl bu  tipte bir uçak daha filosuna katacak.

Cumali Selvi

30 SİPARİŞİ VAR

Türk Hava Yolları, Amerikalı uçak imalatçısı Boeing’den 25’i kesin 5’i opsiyon olmak üzere 30 adet Dreamliner siparişi vermişti. Bu uçaklardan dört tanesini teslim alan THY, bu yıl sonunda iki uçağı daha filosuna katacak. THY tüm Dreamliner uçaklarını ise 2023 yılında filosuna ekleyecek.

THY ilk olarak TC-LLA kuyruk tescilli uçağını filosuna katmıştı. Bu uçağa Şehit Eren Bülbül anısına “Maçka” adı verilmişti.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
THY yeni Rüya uçak için gün sayıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir