1. Haberler
  2. Havacılık
  3. THY de siparişleri ertelemişti.. Airbus 320neo’lar için flaş hamle… Pratt-Whitney incelemeden geçirecek

THY de siparişleri ertelemişti.. Airbus 320neo’lar için flaş hamle… Pratt-Whitney incelemeden geçirecek

Uçak motoru üreticisi Pratt & Whitney, Airbus 320neo'ya güç veren PW1100G-JM motorlarının "önemli bir bölümünün" dokuz ila on iki ay içinde erken bir incelemeden geçmesi gerekeceğini duyurdu.

featured

Uçak motoru üreticisi Pratt & Whitney, Airbus 320neo‘ya güç veren PW1100G-JM motorlarının “önemli bir bölümünün” dokuz ila on iki ay içinde erken bir incelemeden geçmesi gerekeceğini duyurdu.

Sorun, yüksek basınçlı türbin disklerinin üretiminde kullanılan ve Pratt & Whitney’in ana şirketi RTX (eski adıyla Raytheon) tarafından üretilen bir metal tozundaki kusurdan kaynaklanıyor.

Grup, geçen ay yaptığı açıklamada, halihazırda acil bir tehlike olmadığını, sadece erken aşınma riski bulunduğunu belirtmişti.

Pegasus Havayolları'na teslim edilmek üzere hazırlanan TC-NCK tescilli A320neo,teslimat için gün sayıyor
Tobias Gudat

1.200 motor etkilendi

Bu sorun, 2015’in dördüncü çeyreği ile 2021’in üçüncü çeyreği arasında üretilen toplam 3 bin motordan 1.200’ini etkiliyor.

Avrupalı uçak üreticisi Airbus, “Gerekli tüm denetim planlarını uygulamak için Pratt & Whitney ve müşterilerimizle birlikte çalışacağız” açıklamasında bulundu.

ABD havacılık otoritesi (FAA), “sorunun farkında olduğunu ve Pratt & Whitney ve etkilenen ABD’li operatörlerle temas halinde bulunduğunu” belirterek, “tüm uygun önlemlerin alınmasını sağlayacağını” bildirdi. Ancak FAA, neredeyse hiçbir ayrıntı açıklamadı.

Havayolu şirketleri, duyurudan üç hafta sonra, tedarikçilerindeki sıkıntılar ve havayolu sektöründeki personel yetersizliğine bağlı sorunlar nedeniyle zaten aksamış olan kış programlarını tamamlamayı bekliyordu.

Denetimin eylülde başlaması planlanıyor

Yaklaşık 200 motorun incelenmesine eylül ayı ortasında başlanması ve bu aşamada belirsiz bir kesinti süresi öngörülüyor.

Yönetici, Pratt her ne kadar “tam olarak” tazminat ödemeyi taahhüt etmiş olsa da “bu geri ödemeler için elimizde herhangi bir ayrıntı ya da takvim yok” diye ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
2
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
THY de siparişleri ertelemişti.. Airbus 320neo’lar için flaş hamle… Pratt-Whitney incelemeden geçirecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir