1. Haberler
  2. Gündem
  3. SunExpress Bilet Değişikliği 444 0 797

SunExpress Bilet Değişikliği 444 0 797

featured

Bu içeriğimizde SunExpress Bilet Değişikliği içeriğimizde sadece bu işlemi değil aynı zamanda uçak bileti iptali, uçak bileti sorgulamayı ve bilet satın alma gibi konuları da aktarmaya çalışacağız. SunExpress Bilet değişikliği işlemi için telefon kullanmak istiyorsanız 444 0 797 numarasını kullanabilirsiniz. Bilet Değişikliği işleminin farklı yöntemleri de bulunmakta.

Biletinizi THY aracılığı ile satın aldıysanız bu linkten iptal, değişiklik ve açığa alma işlemleri hakkındaki son duyurumuza erişebilirsiniz.

Alperen Yeni

Sunexpress iptal ve değişiklik işlemlerini; uçuş sınıflarına göre, yurt içi ve yurtdışı uçuşlar olarak ayrı ayrı kural belirlemiştir. Havayolunun bileti açığa alma uygulaması bulunmamaktadır.

SunEco Sınıflarında Bilet İptali ve Değişikliği İşlemi

Yurt içi uçuşunuz için Sun Eco sınıfında aldığınız bileti iptal ettirmek istediğinizde uçuşunuza 6 saatten az bir süre kaldıysa biletinizi iptal ettirmeniz mümkün değildir. 6 saatten fazla bir zaman kaldıysa biletinizi iptal ettirebilirsiniz ancak, biletiniz için ödediğiniz tutardan 60 TL para kesintisi yapılmaktadır. Biletiniz üzerinde değişiklik yapma istediğinizde ise uçuşa 24 saat ve uçuşa son 2 saat kalaya kadar yapılan değişliklerden 90 TL ücret farkı çıkmaktadır. Uçuşunuza 2 saatten az bir süre varken ise biletiniz üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmasına izin verilmemektedir. Yurt dışı uçuşlarınızda biletinizi iptal ettirmek istediğinizde; uçuştan 1 hafta öncesinde iptal işlemi yaptırmak isterseniz, ödediğiniz ücretin %75′ i kadar bir ceza ödemek şartı bulunmaktadır.

SunExpress Bilet Değişikliği

Uçuşunuza 48 saat kala biletinizi iptal ettirmek isterseniz ödediğiniz ücretin %85’i kesintiye uğrarken, uçuşa 48 saatten az bir zaman kaldığında biletinizi iptal ettirmeniz mümkün değildir. Biletiniz üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde; uçuşunuza 1 hafta kala 50 EUR ücret farkı çıkmaktadır, 48 saatten fazla zaman varken değişiklik yapmak isterseniz 100 EUR, 48 saatten az bir süre varken ise herhangi bir değişiklik mümkün değildir.

SunClassic Sınıflarında Bilet İptali ve Değişikliği İşlemi

Yurt dışı uçuşlarınız için almış olduğunuz SunClassic sınıf biletinizi iptal ettirmek istediğinizde uçuşunuza 1 hafta kala yapılacak iptallerde ödediğiniz tutarın %50’si kesintiye uğratılır. 48 saatten fazla süre kaldığında ödediğiniz meblağın %80’i kesintiye uğratılırken 48 saatten az bir süre kaldığında ise biletinizi iptal etmenize izin verilmemektedir. SunClassic sınıf biletinizde değişiklik yapmak istediğinizde ise kalkışa 1 hafta kala değişiklik yapmak istediğinizde ise tarafınıza 20EUR ceza kesintisi uygulanıp değişiklik yapmak istediğiniz biletin ücret farkı sizden talep edilmektedir. Kalkışa 48 saatten fazla bir süre varken değişiklik talep ettiğinizde, 50 EUR ceza tutarı ve değişiklik yapmak istediğiniz biletin ücret farkı sizden talep edilmektedir. 48 saatten az bir süre kaldığında ise biletiniz üzerinde herhangi bir değişiklik yapamazsınız.

Yurt içi uçuşunuz için SunClassic sınıf bir uçak bileti aldığınızda aldığınız bileti, uçuşunuza 6 saatten fazla bir zaman kaldığı durumlarda iptal ettirmek isterseniz 60 TL ceza ödemek zorundasınızdır. 6 saatten az bir süre varken uçuşunuzla ilgili iptal işlemi gerçekleştirmeniz mümkün değildir. Yurt içi uçak biletinizde değişiklik yapmak isteseniz uçuş saatinize 24 saatten fazla bir süre varken yapılan değişiklikten değiştirmek istediğiniz biletin sadece ücret farkı sizden talep edilmektedir.

Uçuşunuza 2 saatten fazla bir zaman varken biletinizde bir değişiklik talep ettiğinizde ise sizden 10 TL işlem bedeli alınacak ve varsa değiştirmek istediğiniz biletin ücret farkı sizden talep edilecektir. 2 saatten az bir süre kalan zamanlarda biletinizde değişiklik yapmanıza izin verilmemektedir.

SunPremium Sınıflarında Bilet İptali ve Değişikliği İşlemi

Yurt içi uçuşunuz için SunPremium sınıfı olarak satın aldığınız biletinizi iptal ettirmek istediğinizde, uçuşunuza kalan süre 6 saatten fazla ise iptal işleminiz 60 TL ceza karşılığında gerçekleştirilmektedir. Uçuşunuza 6 saatten az bir süre kaldığında iptal işlemi gerçekleştirmeniz mümkün değildir. Yurt içi uçuşunuz için bilet değişiklik talebiniz ise uçuşunuza 24 saatten fazla kalan sürede değişiklik işlemi gerçekleştirilebilir ancak değiştirmek istediğiniz biletin ücret farkını ödemek zorundasınızdır. Uçağın kalkmasına 2 saatten fazla bir süre kalmışken bilet değişikliği işleminizde 10 TL işlem ücret bedeli ve değişiklik yapmak istediğiniz biletin ücret farkı tarafınızdan talep edilmektedir. 2 saatten az bir süre kalan uçuşlarda bilet değişikliği işlemi gerçekleştirilememektedir.

SunExpress Bilet iptal şartları diğer uçak şirketlerine oranla biraz daha farklıdır. Aşağıda yer alan tablodan bilet iptali konusunda detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

İç Hat UçuşlarıSunEcoSunClassicSunPremium
Kalkışa 6 saatten fazla süre varsa220 ₺ **220 ₺ **220 ₺ **
Kalkışa 6 saatten az süre kaldıysaMümkün değilMümkün değilMümkün değil

Yurt dışı uçuşunuz için SunPremium olarak satın aldığınız biletinizi uçuşunuza 1 hafta kala iptal ettirmek istediğinizde ödediğiniz bilet ücretinin %50’si kesintiye uğratılacaktır. Uçuşa 48 saatten fazla bir süre varken iptal işlemi yapmak isterseniz bilet bedelinin %80’i kesintiye uğrarken, 48 saatten az kalan sürede bilet iptal işlemi gerçekleştiremezsiniz. SunPremium yurt dışı uçak biletinizde değişiklik yapmak istediğinde, uçuşa 1 hafta kala tarafınızdan sadece değişiklik yapmak istediğiniz biletin ücret farkı sizden talep edilecektir. Uçağın kalkmasına 48 saatten fazla bir süre varken yapılmak istenen değişiklikten ise 25 EUR işlem bedeli ve değişiklik yapılan bilet farkı talep edilmektedir. 48 saatten az kalan yurt dışı uçuş biletinde herhangi bir değişiklik yapılamamaktadır.

SunExpress Bilet değişikliği işleminin birçok farklı yöntemi bulunmaktadır. SunExpress Bilet Değişikliği için başlıkta da geçen 444 0 797 numarasını kullanabilirsiniz. Ek yöntem olarak ise SunExpress’in müşteri hizmetlerini veya resmi web sitesini de kullanabilirsiniz.

İç Hat UçuşlarıSunEcoSunClassicSunPremium
Kalkışa 24 saatten fazla süre varsa180 ₺ Değişiklik ücreti + Bilet fiyat farkıSadece fiyat farkıSadece fiyat farkı
Kalkışa 2 saatten fazla süre varsa180 ₺ Değişiklik ücreti + Bilet fiyat farkı50 ₺ Değişiklik ücreti + Bilet fiyat farkı50 ₺ Değişiklik ücreti + Bilet fiyat farkı
Kalkışa 2 saatten az süre kaldıysaMümkün değilMümkün değilMümkün değil
0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
SunExpress Bilet Değişikliği 444 0 797
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir