THY Teknik ve sendika anlaştı; İşte rakamlar

featured

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş’de greve doğru giden 6’ncı dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Çelik İş Sendikası ile Teknik A.Ş yönetimi anlaşmaya vardı.

Arabulucu sürecinin de uyuşmazlıkla sonuçlanmasından sonra grev sürecine doğru ilerleyen  görüşmelerde taraflar zam oranları konusunda uzlaştı.

Buna göre ilk altı ay için zam oranı yüzde 12.5, ikinci altı ay için (ekim ayından itibaren) yüzde 9 ve Ocak ayında enflasyon farkı, üçüncü ve dördüncü altı ayda enflasyon farkı ve beşinci ayda ise enflasyona ek olarak yüzde bir, altıncı ayda enflasyon farkı olarak belirlenen yeni zam oranlarına ek olarak 5 bin TL’lik net imza parası ödeneceği de belirtildi.

Ayrıca A0 ve A1’e 150 TL, A ve ilerisine ise 100 TL seyyanen  ücret verilmesi karara bağlanırken sosyal yardım 615 TL’den 800 TL’ye çıkarıldı.

Böylece 1 Ekim 2018 itibariyle toplam zam oranı yüzde 21.5 olarak ortaya çıkarken zam farklarının 8 Kasım’da maaşlara yansıtılacağı belirtildi.

Öte yandan teknik destek grubunun 10.0’a geçişinin önü açılırken uçak bakım atölyeleri çalışanlarının 10.3’e geçişlerinin de yapılması konusunda anlaşıldı.

Kalibrasyon kapsam sorumlularına ise ilave yüzde 20 zam verileceği de öğrenildi.

Konuya ilişkin resmi açıklamanın kısa süre içinde yapılmasının beklendiği kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
THY Teknik ve sendika anlaştı; İşte rakamlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir