1. Haberler
  2. Gündem
  3. Uçakta teknik arıza vardı

Uçakta teknik arıza vardı

featured

Endonezya’da meydana gelen 737MAX kazasının ardından gözler bölgeye döndü. Ülkenin en büyük düşük maliyetli havayollarından olan Lionair, kazada düşen uçağı ağustos ayında Boeing’ten teslim almıştı. PK-LQP tescilli uçak, JT610 sefer sayılı uçuşu için 181 yolcu ve 8 kişilik mürettebatıyla Jakarta’tan havalanmıştı. Pangkal Pinang’a iç hat seferi gerçekleştirecekti. Kalkış sonrasında uçak Java Denizi üzerine geldi. 5400 feet (1800 metre) yaklaşık irtifaya ulaşan uçak hızla alçalmaya başladı. Jakarta’dan yaklaşık 60 kilometre kuzeyde uçak Java Denizi’ne düştü. Tüm uçuş toplam 8 dakika sürdü.

ENKAZ 30-35 METRE DERİNLİKTE

Java Denizi çok derin değil. Yapılan araştırmalar kaza bölgesindeki derinliği 30 ila 35 metre arasında değiştiğini ortaya koyuyor. Endonezya Donanması enkazın çıkarılması için çalışmalar yapıyor.

ELT SİNYALİ ALINMADI

Hava araçlarında kaza noktasının belirlenmesinde ELT olarak adlandırılan Emergency Location Transmitter – Acil Durum Yer Belirleme Verici Sistemi devreye giriyor. ELT sinyalinin yayını için sert bir çarpma bile yeterli. Sinyal uydu üzerinden yayılmaya başlıyor. Ancak uzmanlar, Endonezya uçağının düşmesinin ardından herhangi bir ELT sinyalinin alınmadığına dikkat çekiyor.

LİONAIR: UÇAKTA TEKNİK BİR SORUN VARDI

Kazanın ardından açıklama yapan Lionair yetkilileri, pilotların teknik bir arıza sonrasında geri dönmeye çalıştıkları bilgisini paylaştı. Ancak bu konuyla ilgili herhangi bir resmi bilgi verilmedi. Uçağın bir önceki uçuşta teknik sorun yaşadığı gelen bilgiler arasında.

Kazada hayatını kaybeden kaptan pilotun 6 bin saat, ikinci pilotun da 5 bin saat uçuş tecrübesine sahip olduğu öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Uçakta teknik arıza vardı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir