İlker Aycı: Boeing’in Max krizi uzarsa B ve C planlarımız hazır

featured

Boeing firmasının 737 Max 8 ve 9 tipi yolcu uçaklarının önceki yıl yaşanan yazılım sorunu nedeniyle uçuşlarına ara vermesi, filosunda bu uçaklardan 24 adet bulunduran Türk Hava Yolları’nı da olumsuz etkiledi. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “2019’da bu yüzden yüzde 7 yerine yüzde 4 büyüyeceğiz, toplamda da 80 milyon yerine 76 milyon yolcu taşıyacağız yani büyüme hedefimizden 4 milyon yolcu kaybetmiş oluyoruz. Fakat bu olumsuzluklara rağmen bu zorlu yılı karla kapayacağız” dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, İstanbul’da basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda şirketin 2019 yılı finansal hedefleri ve yeni İstanbul Havalimanı ile ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

İlker Aycı’nın açıklamalarından önce çıkan satır başları şunlar;

-Yeni havalimanında zamanında kalkış (on time) oranımızı kısa sürede yüzde 85’in üzerine taşıdık. (Bu oran THY’de uçağın pistten tekeri kaldırma anını ifade ediyor.)

-Taşındıktan 2 ay sonra bayram operasyonu yaptık. Yaklaşık 2,5 milyon kişiyi başarıyla taşıdık. Operasyonel anlamda taşınma nedeniyle zor bir yılı geride bırakıyoruz. Buna rağmen üçüncü çeyrek itibariyle iyi finansal sonuçlar elde edeceğiz.

TAKSİ SÜRELERİ 18-19 DAKİKAYA İNDİ

-Yeni pistin açılmasıyla özellikle iç hat uçuşlarındaki taksi süreleri (uçak içinde bekleme) önemli oranda azalacak. Yeni havalimanında 28-29 dakika olan  şu an 18-19 dakikalara indirdik. Yeni doğu pisti eklenince makul seviyeler olan 14-15 dakikaya kadar ineceğiz.

-Yeni havalimanında önümüzde kış dönemi operasyonu var ve ekip olarak ona hazırlanıyoruz

-Taşınmanın THY’ye lojistik maliyeti 20 milyon lira civarında oldu. Ancak birim maliyetlerin yeni havalimanında arttığı da ortada. Buna karşın çok büyük ve ferah bir havaalanımız var. Yabancı konuklarımız da bunu memnuniyetle karşılıyor.

-Dış hatta üçüncü çeyrekte transfer yolcu sayısını (dış hattan dış hata devam eden yolcu) yüzde 7 arttırdık. Bu bize yabancı yolcularımızın da yeni havalimanını sevdiğini gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
İlker Aycı: Boeing’in Max krizi uzarsa B ve C planlarımız hazır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir