Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’ndan (HTK-SEN) DHMİ’ye ‘mobbing’ suçlaması

featured

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTK-SEN), Genel Başkan Yardımcısı Rabia Demir Karabaş’ın İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndaki görevinden hukuki bir gerekçe olmadan eski görev yerine gönderildiğini belirterek, DHMİ’nin mobbing uyguladığını iddia etti. Sendika, bu duruma tepki olarak “İnisiyatif Almadan Çalışma” eyleminin 21 Temmuz’a kadar uzatıldığını duyurdu.

İnisiyatif Almadan Çalışma faaliyetini yürüten sendikanın Genel Başkan Yardımcısına DHMİ tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden görev yeri değiştirilerek mobbing yapıldığını iddia eden Sendika sert bir açıklama yayınladı.

HTK-SEN açıklaması:

Dün DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen bir resmi yazıyla, eş durumu mazeretinden ötürü yaklaşık 2 yıldır İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda hava trafik kontrolörü olarak görev yapan Genel Başkan Yardımcımız Rabia DEMİR KARABAŞ’ın görevlendirmesine hiçbir hukuki ve fiili sebep yokken son verilerek, eski görev yerine ivedilikle dönmesi tebliğ edilmiştir.

İlgili yetkililer bir taraftan kamuoyu önünde “İAÇ diye bir faaliyet yürütülüyor, etkisi yok, yaparlarsa yapsınlar” diyerek faaliyetin etkisini inkar ederken, diğer taraftan yürütülen faaliyeti baskılamak için bir anneyi eşinden ve küçük çocuklarından ayırıp, kurulu düzenini terk etmeye zorlamak suretiyle mobbing uygulamakta bir beis görmemektedir.

thumbnail
İlişkili Haber
TATCA’dan THY Başkanı Ahmet Bolat’a Cevap: “Havacılık Kurallarına Tam Sadık Kalarak Çalışıyoruz”

Verilen sözleri yerine getirmek ve ülkemizin de menfaatleri doğrultusunda konuyu çözümlemekten başka her türlü yola tevessül eden bu zorba yönetim anlayışı, kişiler üzerinden baskı uygulayarak idari yetkilerin de kötüye kullanımına hizmet etmekte, adeta yangına benzin dökmekte ve konuyu daha da içinden çıkılmaz bir hale getirmektedir.

thumbnail
İlişkili Haber
İnisiyatif almadan çalışma faaliyeti 3-14 Temmuz tarihleri arasında yeniden başlıyor

Bilinmelidir ki baskı ve mobbing yöntemleri hiç kimseyi yıldıramayacak, bu tür adımlar ülkemizin menfaatleri için mücadele eden hava trafik kontrolörlerimizi birbirine daha da kenetlemekten başka bir neticeye ulaşamayacaktır.

Her şeyden önce sendikal hakların kullanımının sıkı bir Anayasal, yasal ve yargısal koruma altında olduğu unutulmamalıdır. Bu çerçevede Genel Başkan Yardımcımıza yönelik mobbing faaliyetine ilişkin olarak avukatlarımızca yargı yoluna başvurulacak olup, ilaveten Sendika Yönetim Kurulu kararıyla ilan edilen İAÇ faaliyeti tarihinin 21 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatılmasına karar verilmiştir.

Sendika yöneticilerimize ve üyelerimize karşı baskı ve mobbing politikasının sürdürülmesi halinde daha ileri seviyede sendikal enstrümanların kullanılacağını da peşinen ikaz ve ilan etmek isteriz.

Üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
2
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’ndan (HTK-SEN) DHMİ’ye ‘mobbing’ suçlaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir