Dört ülkeden Türkiye’ye uçuşlar durduruldu

featured

İngiltere’de görülen mutasyona uğrayan Kovid-19 sonrası Türkiye ek tedbirler aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika uçuşları durduruldu. Açıklamayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca twitter hesabından duyurdu.

İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika

Koca yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:  “Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere’de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır.”

Test yapılıp karantina kuralları uygulanacak

Sağlık Bakanı Koca, uçakla Türkiye’ye gelecek olanlara test yapılıp karantina kuralları uygulanacağını duyurdu. Koca, “İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır. Tedbirler tam koordinasyonla yürütülmektedir.”

İkinci emre kadar durduruldu

Sivil Havacılık Genel Müdürü ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ülkemiz ile İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika arasındaki uçuşlar ikinci bir değerlendirmeye kadar durdurulmuştur. Bu arada ilgili vatandaşların karşılıklı tahliyeleri kontrollü olarak yapılabilecektir. Saygıyla duyurulur.”

Bu arada Türk Hava Yolları’nın İngiltere ve Hollanda uçuşlarını 48 saatliğine durduğu ve yolcularına bu gelişmeyi telefona aktardığı öne sürüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Dört ülkeden Türkiye’ye uçuşlar durduruldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir