1. Haberler
  2. Gündem
  3. Covid-19’un sıfırıncı hastası açıklandı Corona virüsün kökenleri netleşti

Covid-19’un sıfırıncı hastası açıklandı Corona virüsün kökenleri netleşti

featured

Science dergisinde yayımlanan yeni bir çalışma, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve çeşitli istihbarat kurumları tarafından uzun süredir araştırılan Covid-19’un kökenlerine ışık tutuyor. DSÖ’nün yanlış bir yöntem izlediğini öne süren çalışma, pandeminin sıfırıncı hastasının Çin’in Wuhan kentinde yer alan canlı hayvan pazarındaki bir kadın olduğunu açıkladı. Yeni rapor, ayrıca Covid-19 pandemisinin hayvan pazarında mı yoksa aynı şehirdeki bir laboratuvardan mı sızdığı konusundaki tartışmayı da noktalayacak gibi görünüyor.

ABD’de yapılan yeni bir çalışmaya göre, bilinen ilk Covid-19 vakası, 2019’un Aralık ayında Çin’in Wuhan kentindeki canlı hayvan ve deniz ürünleri pazarındaki bir kadın satıcıda görüldü.

DSÖ RAPORUYLA ÇELİŞİYOR

Prestijli Science dergisinde yayınlanan bulgular, ilk hastanın Huanan deniz ürünleri pazarından kilometrelerce uzakta yaşayan bir muhasebeci olduğunu iddia eden Covid-19’un kökenleri hakkındaki daha önceki bir Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) raporuyla çelişiyor.

Arizona Üniversitesi’nde virüslerin evrimini izleme konusunda önde gelen uzman Dr. Michael Worobey, DSÖ raporunda ilk Covid-19 hastası olduğu iddia edilen 41 yaşındaki adamın diş sorunları nedeniyle 8 Aralık’ta hastaneye gittiğini ve 16 Aralık’ta corona virüs semptomları geliştirdiğini açıkladı.

Ancak, Dr. Worobey bunun doğru olmadığını ve sıfırıncı hastanın pazarda çalışan ve 11 Aralık’ta hastalanan Wei Guixian adlı bir satıcı olduğunu açıkladı.

PANDEMİNİN HAYVAN PAZARINDA ÇIKTIĞINA DAİR KANITLAR ARTTI

Bununla birlikte Worobey, kadın satıcının Huanan deniz ürünleri pazarı ile olan yakın bağlarının ve hastaneye yatırılan en erken hastaların pazarla bağlantılarının yeni bir analizinin, pandeminin orada başladığına kanıt oluşturduğunu savundu.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Covid-19’un sıfırıncı hastası açıklandı Corona virüsün kökenleri netleşti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir