Boeing 737 MAX 8 uçuşlarını durdurun!

featured

Etiyopya’da yaşanan uçak kazasının ardından Çin’in öncülük ettiği ‘uçuşları askıya alma’ kararına Etiyopya ve Cayman Adaları da katıldı.

Etiyopya Havayollarına ait Nairobi-Addis Ababa seferini yapan Boeing 737 Max 8 tipi yolcu uçağı dün kalktıktan altı dakika kadar sonra düştü ve uçaktaki 157 kişinin tamamı yaşamını yitirdi.

 Geçen yıl ekim ayında Endonezya’nın başkenti Jakarta’da yine aynı Boeing modeli kalkıştan kısa süre sonra irtifa kaybederek denize düşmüş, kazada 189 kişi yaşamını yitirmişti.

ÇİN: İKİ KAZA DA BENZİYOR

Çin Sivil Havacılık Kurumu’ndan yapılan yazılı açıklamada “Her iki kazanın da yeni teslim edilen Boeing 737 Max 8 modeli uçakla yaşanması ve kalkış aşamasında düşmeleri bir derece benzerlik arz ediyor” denildi.

Cayman Adaları da bu iki ülkenin ardından uçuşları durdurduğunu açıkladı. Havayollarının sahibi ve yöneticisi Fabian Whorms, “Yolcularımızın ve ekibimizin güveliği önce gelir ” dedi.

OTOMATİK PİLOT SORUNUNA İŞARET ETTİLER

Kazayla ilgili soruşturma sürerken, Boeing firmasından bir teknik ekip de buna dahil oldu.

Henüz kazayla ilgili çok az detay bilinirken, Etiyopya Havayolları ‘kusursuz sicile sahip’ diye tanımladığı pilotun bazı zorlukları rapor ettiğini ve geri dönüş izni istediğini duyurdu.

2017’de, dünya çapında halihazırda dolaşımda olan 5000 Boeing 737 Max 8 tipi uçağa ilaveten 300’den fazla da sipariş verildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Boeing 737 MAX 8 uçuşlarını durdurun!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir