Yeni sahibi belli oldu

featured

İflas eden Thomas Cook’un 2 bin 300 çalışana sahip Kuzey Avrupa’daki ayağını satın alacak 3 şirket ve ödenecek rakam belli oldu. Thomas Cook’un İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya’yı kapsayan markası Thomas Cook Kuzey Avrupa’yı satın alacak şirketler belli oldu. Norveçli milyarder yatırımcı Petter Stordalen ve özel sermaye şirketleri Altor ve TDR Capital, Thomas Cook Kuzey Avrupa’yı satın alıyor.

[irp posts=”12755″ name=”6 maddede Thomas Cook krizi”]

Ving Grubu olarak da bilinen Thomas Cook Kuzey Avrupa, Eylül ayında Thomas Cook’un tasfiyesi sırasında şirketi satın almak için bir kaç teklif geldiğini açıklamıştı.

617 milyon dolar ödeyecekler

Milyarder emlak kralı Petter Stordalen bugün (30 Ekim) medyaya ve Thomas Cook personeline yaptığı sunumda şirketi satın alma bedelinin 617 milyon dolar olduğunu açıkladı. Sunumda, yeni likidite ve garantilerden bahseden Stordalen, ” Yoğun rekabet sonucu buraya girmek çok zordu, ama yeniden yapılanma üzerinde çalışmak için tek bir çözüm, hepimiz için bir çözüm sağlayacaktı.” ifadelerini kullandı. Stordalen’in yorumları çalışanlardan alkış aldı.

[irp posts=”12677″ name=”Havacılıkta bir devir sona erdi: Thomas Cook İflas Etti”]

Hisse dağılımı belli oldu

Yapılan ortak açıklamaya göre Stordalen’in sahibi olduğu Strawberry grubu ve Altor’un Thomas Cook Kuzey Avrupa’nın yüzde 40’ar hissesine sahip olacağı TDR Capital’in ise kalan yüzde 20 hisseyi satın alacağı belirtildi. Ving Group CEO’su Magnus Wikner “Satın alma süreci çok karmaşıktı ama çok hızlı bir şekilde gerçekleşti. Bizim için finansal gücü iyi uzun vadeli bir yatırımcıya sahip olmak inanılmaz derecede önemliydi.” diye konuştu.

Hangi markalar var?

Yaklaşık 2 bin 300 çalışanı olan Thomas Cook Kuzey Avrupa, seyahat acenteleri Ving, Globetrotter, Spies, Tjareborg, havayolu şirketi Thomas Cook Airlines Scandinavia ve bir dizi otel markasına sahip.

İskandinavya’da en kârlı seyahat şirketleri arasında

Thomas Cook Airlines Scandinavia’yı bünyesinde barındıran Ving Grubu, İskandinav ülkelerinde uzun süredir en kârlı seyahat şirketleri arasında yer alıyor. Danimarka merkezli Thomas Cook Airlines Scandinavia bünyesinde 12 adet uçak bulunuyor. (TurizmAjansı)

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Yeni sahibi belli oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir