YBS Havacılık’tan Bursa’daki kazayla ilgili açıklama: Acımız çok büyük

Bursa'da yerleşim alanına düşen uçağın sahibi olan YBS Havacılık kaza sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

featured

Bursa’da yerleşim alanına düşen uçağın sahibi olan YBS Havacılık kaza sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

YBS Havacılık’tan yapılan açıklamada, “25 Nisan 2022 tarihi yerel saatle 15.00 sularında Bursa Yunuseli Havalimanı’ndan Yenişehir Havalimanı’na seyrüsefer düzenlemek amacıyla kalkış yapan TC-UPT tescilli hava aracımız, henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden ötürü kırıma uğramıştır. Kaza sonrasında ilk önceliğimiz arama ve kurtarma ekipleri ile koordineli bir şekilde hava aracımıza ulaşıp, uçuş ekibimizin sağlık durumları ile alakalı bilgi edinmek olmuştur.

Ne yazık ki pilotlarımız Murat Avşar ve Furkan Otkum, meydana gelen elim hadisede vefat etmiştir. Acımız çok büyük. Bu zorlu süreç bizler kadar vefat eden pilotlarımızın yakınları için de zor bir süreçtir. Bu elim kazanın meydana geliş sebeplerinin şeffaflıkla araştırılması konusunda hava aracı, motor, pervane üreticileri, emniyet güçleri, ulaşım emniyeti inceleme komisyonu ve ilgili diğer tüm otoritelerle iletişimimiz, koordinasyonumuz ve inceleme sürecimiz devam etmektedir.

Öte yandan vefat eden ekibimizin aileleri ile de temas halinde ve yaralarımızı sarmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Bizlere ve vefat eden kanat arkadaşlarımıza, bu zor süreçte vermiş olduğunuz destek için teşekkür ederiz. Meydana gelen bu elim kazada vefat eden uçuş ekibimizin tüm yakınları ve sevenlerinin ve havacılık camiamızın başı sağ olsun” ifadeleri kullanıldı.

Yunuseli Havalimanı yakınlarında yerleşim alanına düşen uçakta iki kişi hayatını kaybetmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
3
sinirli
Sinirli
YBS Havacılık’tan Bursa’daki kazayla ilgili açıklama: Acımız çok büyük

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir