1. Haberler
  2. Hava Yolları
  3. United Airlines, sözleşme görüşmeleri ardından pilotlara yüzde 5 zam yaptı

United Airlines, sözleşme görüşmeleri ardından pilotlara yüzde 5 zam yaptı

featured

United Airlines, sözleşme görüşmeleri ardından pilotlara yüzde 5 zam yaptı. Artışlar, pandemi sırasında pilotlar birliği ile yapılan 2020 maliyet azaltma anlaşmasından kaynaklanıyor. United ve sendika, pilotlar için gönüllü ayırma programlarını kabul etti.

Pandemide maliyet azaltma anlaşmasının bir parçası olarak, pilotların yeni bir sözleşme anlaşmasını ezici bir çoğunlukla reddetmesinden günler sonra, United Airlines, planlanandan aylar önce pilotlara %5 zam veriyor . United ve diğer taşıyıcılarda yeni iş anlaşmaları için müzakereler zor oldu.

2020’de, Chicago merkezli havayolu şirketi ve United’ın 13.000’den fazla pilotunu temsil eden Air Line Pilots Association, şirket endüstrinin şimdiye kadarki en kötü krizi sırasında maliyetleri düşürmeye çalışırken havacılara bir dizi ödeme teklifinde bulundu.

Buna karşılık şirket, havayolu 12 ay boyunca %5 veya daha fazla bir vergi öncesi marjına geri döndüğünde pilotlarının saatlik ücretini %5 artıracağını söyledi. Ayrıca çalışmayı ve koruma ödemeyi kabul ettiler.

United, bu yıl zamları dağıtmak için taşıyıcının karlılığa dönüşünü ve iyimser görünümü gösterdi. Havayolu, son çeyrekte %9 vergi öncesi marj bildirdi. United yılın ilk dokuz ayında hala para kaybetmiş olsa da, 2022’nin karlı bir sonunu bekliyor.

United’ın uçuş operasyonlarından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Bryan Quigley pilotlara yazdığı mektupta, şirketin zamları ödemek için Mayıs 2023’e kadar bekleyebileceğini söyledi. Artışlar, Aralık ayı teklif ayı boyunca yürürlüğe girecek.

Quigley, “Bu, bir iyi niyet gösterisi ve piyasaya dayalı, endüstri lideri bir iş sözleşmesine yapılan peşinattır. Bu aynı zamanda United’ın pandemiden kurtulmasına ve çok daha güçlü bir şekilde iyileşmesine yardım etmede oynadığınız rolün tanınmasıdır” dedi.

Birleşik pilotlar, 18 ayda maaşları yaklaşık %15 oranında artıracak olan yeni önerilen bir anlaşmayı ezici bir çoğunlukla reddettiler.

United’ın pilot birliği üyelere yaptığı bir notta, “Yükseltimizi hızlandırmak, havayolumuzun başarısına her gün yaptığımız katkıları tam olarak tanıyan bir sözleşmeye hala ihtiyacımız olduğu gerçeğini değiştirmiyor.” dedi.

Sendika, United pilotlarının önümüzdeki Salı günü United’ın Denver’daki uçuş eğitim merkezinin önünde grev yapmayı planladığını söyledi. Delta Güneybatı, Amerikan ve FedExPilotları da son aylarda daha iyi ücret ve program talep etmek için gözcülük yaptı. (TürkiyeTurizm)

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
United Airlines, sözleşme görüşmeleri ardından pilotlara yüzde 5 zam yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir