2023 yılında ucuz uçak bileti nasıl alırız? Ucuz uçak bileti bulma tüyoları

Sürekli yükselen fiyatların ardından uçakla seyahat edemez olduk. Bir çok vatandaş gibi biz de “Nasıl daha ucuz uçak bileti buluruz?” sorusuna yanıt aramaya başladık.

ucuz-uçak-bileti-nasıl-satın-alınır

Döviz kurundaki dalgalanma en çok havayolu ile seyahat eden vatandaşları etkiledi. Sürekli yükselen fiyatların ardından uçakla seyahat edemez olduk. Bir çok vatandaş gibi biz de “Nasıl daha ucuz uçak bileti buluruz?” sorusuna yanıt aramaya başladık.

Ucuz uçak bileti nasıl alınır?

En ucuz bilet ne zaman alınır?

Türkiye’de 2022’nin Kasım ayı itibarıyla tavan fiyat uygulaması 1.150 TL. Eğer havayolu şirketleri kampanya yapmazsa bu rakamın altında uçak bileti bulmak şuan için imkansız. Biz yaşanan bu duruma veryansın ederken, havayolu şirketleri de fiyatların daha da yükselmesinin peşinde.

Yurt dışı biletlerinde ise farklı bir durum var. Avrupa Birliği ülkelerinin vatandaşlarımıza vizede zorluk çıkarmasıyla birlikte yurt dışına seyahat eden yolcusunda düşüş var. Haliyle uçaklardaki doluluk oranlarında düşüş yaşanıyor. Havayolu şirketleri de bunu kapatmak için kampanya üzerine kampanya düzenliyor.

Ucuz uçak bileti almanın yolları neler?

Durum bunlarla sınırlıyken ucuz uçak bileti almak için ne yapmak gerekiyor? Gelin birlikte bu sorulara yanıt bulamam.

Seyahat tarihlerini esnek tutmak gerekiyor

Ucuz uçak bileti satın almanın ilk altın kuralı esnek seyahat tarihleri belirmek. Birçok insan Yılbaşı, Noel, Kurban ve Ramazan Bayramı gibi dönemlerde tatile çıkmayı tercih ediyor. Yine ülkemizde okulların tatil olduğu, en çok izinlerin kullanıldığı Haziran-Ağustos arasındaki dönemde yüksek talepten dolayı uçaklar dolu oluyor.

Özel günlerde uçak bileti almayın!

Bu dönemlerde uçak biletlerinin daha yüksek olduğunu unutmayalım. Eğer bu dönemlerde uçak bileti aramak istersen yüksek rakamlarla karşılaşabiliriz. Bunun için daha uygun zaman aralıkları belirlemek gerekiyor.

Benzer Haberler
Türkiye’de ucuz uçak bileti almanın 10 yolu; Hangi gün ucuz uçak bileti satılıyor? Ucuz uçak bileti almak için nelere dikkat etmek lazım?
VPN kullanarak ucuz bilet alınır mı?
Ucuz Uçak Bileti Bulmak İçin 10 İpucu

En ucuz uçak bileti çarşamba günü

Bunların yanı sıra hafta içi seyahat etmek daha hesaplı. Yapılan araştırmalar, hafta ortası uçmanın hafta sonuna oranla %10 kadar tasarruf sağladığı gösteriyor. Peki tüm bunları göz önüne aldığımızda en uygun bilet hangi gün satılıyor sorusunu cevaplayalım. En hesaplı bilet Çarşamba ve Perşembe günü öğleden sonra yapılan uçuşlarda satılıyor. Bu günleri Salı ve Cumartesi günleri izliyor.

Ucuz uçak bileti nasıl satın alınır?

21 gün önceden satın alın

Peki, bileti ne kadar zaman önce almalıyız? En kritik sorulardan biri de bu. Yurt içi ve yurt dışı biletlerini 21 gün önceden satın alırsanız ciddi bir fiyat kazancı da elde etmiş olursunuz. Unutmayın her satılan uçak koltuğu kalan koltuk fiyatlarını yükseltir.

Türk Hava Yolları “süper bağlayıcı” havayolu şirketi

Exit mobile version