TUSAŞ’ta görev değişikliğini neden Savunma Sanayi Başkanlığı duyurdu? Yönetim değişikliği gündemde var mıydı?

IMG_3579

Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ)’ta yönetim değişikliği yapıldı. Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla Milli Muharip Uçak Kaan başta olmak üzere Cumhuriyet tarihinin en büyük projenin altında imzası olan Prof. Dr. Temel Kotil, TUSAŞ Genel Müdürlüğü görevinden alındı. Kotil’in yerine TUSAŞ Genel Müdürü olarak Mehmet Demiroğlu atandı.

TEMEL KOTİL NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

TUSAŞ’ta bugün Genel Kurul Toplantısı vardı. Şirket ile ilgili çalışmaların gündeme geldiği toplantıda Yönetim Kurulu’nun bir değişiklik yapması beklenmiyordu. Ancak akşam saatlerinde sürpriz bir şekilde TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan’ın görevden alındığı haberi geldi.

İlişkili Haber
Temel Kotil görevden alındı: TUSAŞ’ta Mehmet Demiroğlu dönemi başladı

AÇIKLAMAYI NEDEN SSB YAPTI?

HavaHaber’in ilk duyurduğu bu sürpriz gelişme uzun süre resmi hesaplardan duyurulmadı. TUSAŞ tarafından herhangi bir paylaşım yapılmazken atama karaları yine sürpriz bir şekilde Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından paylaşıldı.

İlişkili Haber
HavaHaber duyurmuştu: TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu oldu

ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ YAPILIRKEN AÇIKLAMA GELDİ

Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın zamanı da dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 yıl sonra CHP’ye yaptığı ziyaret sırasında açıklama yapıldı.

KAAN İKİ KEZ UÇTU KOTİL YOKTU!

Uzun yıllar Türk Hava Yolları’nda üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra TUSAŞ’ta göreve getirilen Prof. Dr. Temel Kotil, Milli Muharip Uçak Kaan başta olmak üzere kritik projelerin başındaydı. TUSAŞ’ın önemli iş birlikleri için sürekli yurt dışında temaslarını sürdüren Kotil, Kaan’ın ilk uçuşuna tanık olamadı. Kotil’in yurt dışı ziyareti sırasında Kaan’ın ilk uçuşlarını yapması da dikkat çeken bir başka nokta oldu.

Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu’na seçilmişti.

Exit mobile version