Almanya’daki Köln/Bonn Havalimanı’nda görev yapan Türk yönetici Cenk Özöztürk, görevine uzun yıllar daha devam edecek.
Köln/Bonn Havalimanı Denetim Kurulu’nun aldığı kararla, Operasyondan Sorumlu Genel Müdür (COO) olarak görev yapan Özöztürk’ün sözleşmesi 2032 yılına kadar uzatıldı.

Görev süresi erken uzatıldı
Havalimanı yönetimi, Cenk Özöztürk’ün sözleşmesini mevcut görev süresi sona ermeden yenileme kararı aldı.
Karar, Özöztürk’ün son yıllarda havalimanında yürüttüğü operasyonel dönüşüm projeleri ve yönetim performansının ardından geldi.
“Geleceği birlikte şekillendireceğiz”
Kararın ardından açıklama yapan Cenk Özöztürk, Köln/Bonn Havalimanı’ndaki kariyer yolculuğunun kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.
Özöztürk, 1.800’ü aşkın çalışanla birlikte havalimanının geleceğini şekillendirmeye devam edeceklerini belirtti.
Dönüşüm projelerine dikkat çekti
Son yıllarda havalimanında önemli projelere imza attıklarını ifade eden Özöztürk, özellikle;
- Yolcu süreçlerinin modernizasyonu,
- Dijital hizmetlerin geliştirilmesi,
- Operasyonel kapasitenin artırılması,
- Büyüme stratejileri,
- Sürdürülebilirlik çalışmaları,
- İşveren markasının güçlendirilmesi
alanlarında önemli ilerlemeler kaydedildiğini vurguladı.
“Başarı ekip çalışmasının sonucu”
Görev süresinin uzatılmasının kendisi için büyük bir sorumluluk anlamına geldiğini belirten Özöztürk, elde edilen başarılarda çalışanların büyük pay sahibi olduğunu ifade etti.
“Her gün büyük bir tutkuyla çalışan ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diyen Özöztürk, yönetim ekibine de uyumlu ve güvene dayalı iş birliği nedeniyle teşekkür etti.
Hedef: Tercih edilen havalimanı olmak
Havacılığa duyduğu heyecanın ilk günkü gibi devam ettiğini belirten Cenk Özöztürk, Köln/Bonn Havalimanı’nı yolcular, hava yolu şirketleri ve tüm iş ortakları açısından “tercih edilen havalimanı” haline getirme hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
Özöztürk, Köln/Bonn Havalimanı Genel Müdürü Thilo Schmid, yönetim ekibi ve tüm çalışanlarla birlikte havalimanını geleceğe taşımaya devam edeceklerini ifade etti.