Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon’a yapılacak yeni havalimanı projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Trabzon’da halen 3 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı ve 2 bin 640 metre uzunluğunda bir pist bulunduğunu belirten Uraloğlu, mevcut kapasitenin gelecekte yetersiz kalacağını söyledi.
Hedef 10 milyon yolcu
Geçtiğimiz yıl Trabzon Havalimanı’nı yaklaşık 3,5 milyon yolcunun kullandığını ifade eden Uraloğlu, önümüzdeki yıllarda şehirde çok daha yüksek kapasiteye ihtiyaç duyulacağını vurguladı.
Uraloğlu, “Trabzon’da önümüzdeki süreçte 10 milyon yolculuk bir havalimanı ihtiyacı olacağını, geniş gövdeli uçakların da inebilmesi gerektiğini öngörüyoruz. Bu doğrultuda yeni bir proje hazırladık.” dedi.
Deniz üzerine inşa edilecek
Yeni havalimanının Türkiye’de deniz üzerine inşa edilen üçüncü havalimanı olacağını belirten Bakan Uraloğlu, proje için ihale sürecinin tamamlandığını ve yer tesliminin yapıldığını açıkladı.
Uraloğlu, çalışmaların bu yıl içerisinde başlayacağını kaydetti.
Bölgenin hava ulaşım kapasitesi artacak
Yeni havalimanının tamamlanmasıyla birlikte Trabzon’un hava ulaşım kapasitesinin önemli ölçüde artırılması hedefleniyor.
Özellikle Karadeniz Bölgesi’nin turizm, ticaret ve uluslararası bağlantılar açısından stratejik merkezlerinden biri olan Trabzon’un, yeni havalimanıyla birlikte daha fazla yolcu ve hava trafiğine hizmet vermesi planlanıyor.