THY ile Hava-İş arasındaki görüşmelerde sonuç yok!

featured

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında yürütülen maaş görüşmelerinde sonuç çıkmadı. Türk Hava Yolları çalışanlara gönderdiği yazıda sürecin tıkandığını açıkladı. THY açıklamasında “İleriye dönük ücret artışlarına ilişkin hususların görüşmenin ön koşulu haline getirilmesi nedeniyle müzakere süreci bu aşamada istemeyerek de olsa durdurulmak zorunda kalınmıştır” denildi. THY Ağustos ayı ve sonrasına ilişkin çalışma usul ve esasların kısa süre içerisinde açıklanacağını duyurdu.

Türk Hava Yolları’nın çalışanlarına gönderdiği yazı:

“Kıymetli Çalışma Arkadaşlarımız,

29.07.2020 tarihli duyurumuzda, içinde bulunduğumuz olağanüstü şartlar sebebiyle zorunlu hale gelen ücret düzenlemesi hakkında Hava İş Sendikasına teklifimizin yazılı olarak iletildiğini paylaşmıştık.

Akabinde Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İlker Aycı ve Hava İş Sendikası Genel Başkanı Sayın Ali Kemal Tatlıbal’ın ilgili teklif üzerinde yaptığı müzakerelerin devam ettiği hem Hava İş Sendikası tarafından sendika üyesi çalışanlarımıza duyurulmuş, hem de çeşitli basın yayın organlarında haber olarak yer almıştır.

Covid-19 pandemisinin küresel ekonomileri tarihte benzeri görülmemiş olumsuz ve belirsiz bir noktaya getirdiği, bu durumun tüm sektörlerde olduğu gibi havacılık sektöründeki yansımaları aşikardır. Dün ve bugün devam eden görüşmelerde belirli bir ilerleme sağlandıysa da, Ortaklığımızın tüm şartlarını zorlayarak sergilediği iyi niyetli uzlaşma çabalarına rağmen, Hava-İş Sendikası tarafından dünya ekonomilerinin ve sektörün içinde bulunduğu olağanüstü bu durum ve belirsizlik ortamı gözardı edilerek, ileriye dönük ücret artışlarına ilişkin hususların görüşmenin ön koşulu haline getirilmesi nedeniyle müzakere süreci bu aşamada istemeyerek de olsa durdurulmak zorunda kalınmıştır.

Ağustos ayı ve sonrasına ilişkin çalışma usul ve esaslarımız en kısa sürede duyurulacaktır.”

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
THY ile Hava-İş arasındaki görüşmelerde sonuç yok!