THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat: THY Teknik A.Ş çalışanları aynı haklara sahip olacak

Her yıl 24 Mayıs'ta kutlanan 'Hava Aracı Bakım Teknisyenleri Günü' kapsamında THY'nin Atatürk Havalimanı'ndaki uçak bakım hangarlarında tören düzenlendi.

featured

Her yıl 24 Mayıs’ta kutlanan ‘Hava Aracı Bakım Teknisyenleri Günü’ kapsamında THY’nin Atatürk Havalimanı’ndaki uçak bakım hangarlarında tören düzenlendi. Buradaki törene THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ve THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mikail Akbulut katıldı.

Törende yaptığı konuşmada şirketin hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Bolat, THY filosunun 5 uçaktan bugün 370’in üzerine ulaştığını, uçak sayısının ise 3- 5 ay içinde 400’e ulaşacağını belirterek “7 tane MAX ve 20 Neo uçağımızı filoya dahil ediyoruz. Anadolujet’ i tekrardan kurgulayarak modern yeni nesil teknoloji uçaklarla güçlendirip büyüteceğiz. 400’den sonraki büyümeler devam edecek. Daha büyük, daha geniş bir filo ve büyük karlar açıklayarak 90’ncı yılımızı kutlayacağız” diye konuştu.

THY filosuna yeni bir uçak girerken iki noktayı dikkat ettiklerini aktaran Bolat ” Bir tanesi bu uçakları uçuracak pilotlarımızın hazır olması. Diğeri ise bakımını yapacak teknisyenlerimizin yetkilendirilmiş ve tecrübe etmiş olmaları. Bu açından THY büyüdükçe, THY Teknik A.Ş’ de büyüyecek” dedi.

UÇAK İÇİNİ MİSAFİR ODANIZ GİBİ TUTUN

Çalışanın alnının teri kurumadan hakkının verilmesi prensibinin en önemli düsturumuz olacak” diyen Bolat, THY Teknik A.Ş çalışanlarının eksiden olduğu gibi THY Genel Müdür Yardımcılığındaki çalışanlarla aynı haklara sahip olacaklarını dile getirdi. Yaz operasyonlarında en çok teknisyenlerden destek beklediklerini ifade eden Bolat, teknisyenlerden uçak kabinlerinin aynı ‘misafir odaları‘ gibi tutmalarını istedi.

THY’nin iştirakleri ile birlikte 65 bin kişili çalışan ailesi içinde 9 bin ile THY Teknik A.Ş’nin önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Bolat, THY konsolide bütçesindeki karın en az yarısının bağlı iştiraklerden beklediklerini vurguladı.

Bolat “Bu sadece THY uçaklarına değil, diğer şirketlerin uçaklarına bakım yapmanın önemini gösteriyor. Bunun için hangarsa hangar yatırımı yapacağız . Bunları planlıyoruz. İstanbul Havalimanı’nda yeni hangarlar yapacağız. Teknisyen alımlarına devam ediyoruz. THY’nin büyüme stratejisine bağlı olarak Teknik A.Ş’ yi büyütüyoruz” dedi. (Sabah)

1
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
2
_a_rm_
Şaşırmış
3
sinirli
Sinirli
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat: THY Teknik A.Ş çalışanları aynı haklara sahip olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir