1. Haberler
  2. Türk Hava Yolları
  3. THY pazar mesaisi kararını istinafa taşıyor

THY pazar mesaisi kararını istinafa taşıyor

featured

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, pazar mesaileri ile ilgili çıkan mahkeme kararını istinafa taşıyacaklarını açıkladı.

AiportHaber’in edindiği bilgiye göre; Ahmet Bolat dün uçuş ekipleriyle bir araya geldiği ziyarette pazar mesaisi konusuna da değindi. Ahmet Bolat, burada pazar mesaisi gündeme gelmesiyle ilgili; ‘Mahkeme kararını istinafa taşıyacağız. Buradan çıkan karara da uyacağız’ dedi.

PAZAR MESAİSİ İÇİN NE OLMUŞTU?

THY Yönetimi, 2020 yılıyla beraber mesai ücreti uygulamasında yeni bir karar almıştı. Şirket yönetimi tarafından alınan kararla 1 Ocak 2020’den itibaren hafta tatilinde çalışılması durumunda mesai ücreti ödemesi uygulamasında köklü bir değişiklik yapılarak “Pazar Mesaisi” tek taraflı olarak sonlandırmıştı.

Hava-İş, bu durumun toplu iş sözleşmesine aykırı olduğunu savunarak işveren tarafından alınan kararı mahkemeye taşımıştı.

Mahkeme, THY Yönetimi tarafından alınan pazar mesaisi ile ilgili kararın haksız olduğuna ve kazanılmış hakkın iadesine karar vermişti.

2
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
3
_a_rm_
Şaşırmış
34
sinirli
Sinirli
THY pazar mesaisi kararını istinafa taşıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Pazar günü ve 18 den sonra çalışanlar insan değil mi.
    Mesai haktır. İnsanlar şirketlerin kölesi değildir. Pazar günü ve geceleri çalıştırılan insanların sosyal hayatı, aile hayatı Yok mu

    Cevapla