THY 737MAX için yolcuları nasıl ikna edecek?

featured
AeroimagesChris

737 MAX uçaklarının Ocak ayında tekrar gökyüzüyle bulaşacağı haberi havacılık gündeminin birinci maddesi oldu. Birçok havayolu şirketi yere indirdiği uçakları için yeniden bir uçuş planlaması hazırlıyor. 737 MAX’in uçuşlara başlamasıyla 24 uçağı sefere alması beklenen THY’nin bu uçaklarla seyahat etmek istemeyen yolcular için nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

OCAK AYINDA MAX’LER SEFERE ÇIKACAK!

Boeing’e tarihinin en sancılı dönemini geçirten 737MAX modelleri için yeni bir iddia ortaya atıldı. MCAS sitemindeki arıza nedeniyle iki ölümcül kazaya karışan ve Mart ayında tüm dünyada yere indirilen MAX uçaklarının Ocak ayında yeniden uçuşlara başlaması bekleniyor. Birçok havayolu şirketi bu beklenti üzerine yere indirdiği ve Amerikalı uçak imalatçısı Boeing’in Seattle tesislerinde bekleyen uçaklarını operasyonda kullanmak için planlamalara başladı.

[irp posts=”7981″ name=”THY MAX8’lerin uçuşunu durdurdu”]

737 MAX İLE UÇACAKLARINI BİLECEKLER

Bu haberlerin yayılmasının ardından en dikkat çekici yorum Amerika’nın önde gelen havayolu şirketlerinden biri olan United’dan geldi. United CEO’su Oscar Munoz, yolcularına hangi uçakla seyahat edeceklerini bildireceklerini, 737MAX ile seyahat etmek istemeyen yolcuların biletlerinin ücretsiz değiştirilip, yeniden rezervasyon hakkının tanımlanacağını söyledi.

[irp posts=”12080″ name=”İlker Aycı: MAX krizi nedeniyle 24 uçağı kullanamadık”]

THY 24 MAX UÇAĞINI NE YAPACAK?

Türkiye’de halihazırda en büyük 737MAX operatörü olan Türk Hava Yolları’nın nasıl bir yol izleyeceği merak konusu. Türk Hava Yolları, MAX kazaları sonrası filosunda yer alan 11 adet 737MAX-8 ile 1 adet 737MAX-9 uçağını yere indirmişti. Boeing’den 12 adet uçağı teslim alamayan THY’nin 737MAX’lerin tekrar uçuşlara başlamasıyla birlikte 24 uçağı için yeni bir planlamaya gitmesi gerekiyor.  Türk Hava Yolları, MAX için daha önce yaptığı planlamalarda uçakları ağırlık olarak Afrika uçuşlarına vermişti. MAX sorunun çözümünün uzaması üzerine bu plan hayata geçirilememişti.

[irp posts=”8049″ name=”Türk Hava Yolları Boeing’e dava açacak mı?”]

YOLCULAR UÇAĞA BİNMEK İSTEMEZSE NE OLACAK?

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu İlker Aycı geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamalarda Amerikan Havacılık Otoritesi (FAA) kararı sonrası uçakların sefere konulacağını söylemişti. MAX’lerin tüm dünyada uçuşlara başlamasıyla birlikte THY de uçakları sefere koyacak. Tüm dünyada kötü bir şöhrete kavuşan MAX uçaklarına yolcuların binmek istememesi durumda THY, nasıl bir yol izleyeceğini henüz belirlemedi. Mevcut durumda THY’nin internet sitesinde bilet satın aldığınızda uçuşun hangi uçakla yapıldığı belirtiliyor.  Bu satın alma sırasında 737MAX uçağını değiştirme opsiyonu verilecek mi bilinmiyor. Türk Hava Yolları’nın yanı sıra Corendon Hava Yolları ve kuruluşu Sunexpress Hava Yolları da filosunda yer alan MAX uçaklarını uçuşlarda kullanmaya başlayacak.

kaynak: havahaber.com

 

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
THY 737MAX için yolcuları nasıl ikna edecek?