Thomas Cook iflas etti, Condor’a ne olacak?

featured

Avrupa’nın en büyük tur operatörü Thomas Cook’un iflas ederek, dünya çapındaki tüm operasyonlarını durduğunu ilan etmesinden sonra, gözler şirketin Almanya’daki iştiraki Condor Havayolu’na çevrildi.

Amerika’nın Sesi’nden Cem Dalaman’ın haberine göre uçuşlara devam edileceğini açıklayan bir firma sözcüsü, ana şirketin iflası nedeniyle girilen finansal darboğazdan kısa vadede çıkabilmek için devletten garantili fon şeklinde kredi istendiğini duyurdu.

Federal Ekonomi Bakanlığı kredi talebini doğrulayarak, en kısa zamanda cevap verileceğini belirtirken, Condor’un istediği miktar konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Sektör uzmanları söz konusu meblağın 200 milyon Euro olduğundan yola çıkıyor ve hükümetin şirketi kurtarabilmek için bu parayı vermekten başka alternatifi olmadığını savunuyor.

Thomas Cook Condor’u satmak istiyordu

Uzmanlar Condor’un kendi başına kar yaptığını, ancak Thomas Cook’la olan bağlantısından ötürü nakit ihtiyacının artacağını ve türbülansa girme ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtiyor.

Geçen yılki bütçesinde zarar yazan Thomas Cook’un Condor’u satmayı planladığı ortaya çıkmış, Alman havacılık devi Lufthansa, Condor’u satın almak için teklifte bulunmuştu.

Ancak teklif sonrası Lufthansa’nın hisselerinin büyük oranda değer kaybetmesi ve hissedarlardan gelen tepkiler üzerine, Lufthansa CEO’su Carsten Spohr Condor’u almaktan vazgeçmişti.

Türkiye’de beş noktaya uçuyor

Almanya’nın üçüncü büyük havayolu olan Condor, öncelikli olarak Antalya olmak üzere Türkiye’de toplam beş destinasyona uçuyor.

Condor’un filosunda toplam 100 uçak bulunuyor. Bu arada Thomas Cook çatısı altında çalışan ve Türkiye’ye yapılan seyahatlerde Avrupa piyasasında önce gelen isimlerden biri olan Öger Tours’un da bilet satışlarını durdurduğu öğrenildi.

Şirketin kurucusu Vural Öger, firmayı 2010 yılında 30 milyon Euro karşılığında Thomas Cook’a satmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Thomas Cook iflas etti, Condor’a ne olacak?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir