Tamamen yerli ve milli füzeler F-16’ya monte edildi!

featured

TÜBİTAK SAGE’nin geliştirme çalışmalarını sürdürdüğü GÖKTUĞ (Görüş Ötesi) füze ailesi ile Bozdoğan / Merlin uzun menzilli, Gökdoğan / Peregrine Kısa menzilli havadan havaya (uçaktan uçağa atılan) füzeler, ilk yerli tasarım füzeler olma özelliğini taşıyor.

TÜBİTAK SAGE’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “TÜBİTAK SAGE’nin geliştirdiği Türkiye’nin ilk milli hava-hava füzeleri ile Türk Hava Kuvvetleri’nin hava hakimiyeti artacaktır. Yüksek manevra kabiliyetine sahip GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN Füzeleri ile ülkemiz dünyadaki örnekleriyle yarışır hale gelecektir.” denildi.

Türk Hava Kuvvetlerinin hava hâkimiyetini arttıracak ve F-16 uçaklarından atılabilecek Görüş İçi ve Görüş Ötesi Hava-Hava Füzeleri’nin dünyadaki örnekleriyle yarışır nitelikte sistemler olarak Türk Hava Kuvvetleri’ne kazandırmak için yapılan çalışmalar büyük bir hızla devam etmektedir.

2013 yılında başlayan Proje kapsamında, kısa menzilli yüksek  manevra kabiliyetine sahip, Kızılötesi Görüntüleyicili Arayıcı başlıklı (IIR) Görüş İçi Füze ve aktif radar arayıcı başlıklı Görüş Ötesi Füze olmak üzere iki yeni füze geliştirilmektedir.

TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilmekte olan hava-hava füzeleri Türkiye’nin ilk milli Hava-Hava Füzeleri olmaları yanında ilk Aktif Radar Arayıcı Başlıklı Füzeleri olma özelliğini de taşımaktadır. Geliştirdiği ve teknolojilerini üretici savunma sanayii şirketlerine aktararak sanayileşmesini sağladığı kritik mühimmat sistemleri ile Türkiye’de ilklere imza atan TÜBİTAK SAGE, Hava Savunma Füzeleri geliştirme yolunda ülkemizin geleceğe güvenle bakması için önemli bir aşama kaydetmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Tamamen yerli ve milli füzeler F-16’ya monte edildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir