Swiss Havayolları’nın Yeni CEO’su Jens Fehlinger Göreve Başladı

Lufthansa Grubu'na bağlı Swiss Havayolları, yeni CEO'su Jens Fehlinger'i göreve getirdi. Fehlinger, daha önce Lufthansa'da strateji ve kriz yönetimi alanlarında önemli görevlerde bulunmuştu.

Swiss Havayolları'nın Yeni CEO'su Jens Fehlinger Göreve Başladı

Lufthansa Grubu’na bağlı Swiss Havayolları, yeni CEO’su Jens Fehlinger’i göreve getirdi. Fehlinger, daha önce Lufthansa’da strateji ve kriz yönetimi alanlarında önemli görevlerde bulunmuştu.

Lufthansa Grubu’na bağlı İsviçre Havayolları (Swiss), yeni CEO’su olarak Jens Fehlinger’i atadı. Fehlinger, Temmuz 2024 itibarıyla göreve başlayan Lufthansa Grubu İcra Kurulu üyesi Dieter Vranckx’in yerini aldı.

Fehlinger, daha önce Lufthansa Havayolları’nda strateji ve iş geliştirme ile Lufthansa Grubu’nda operasyonel performans yönetiminden sorumluydu. Covid salgını sırasında Grubun kriz yönetimi ofisini yöneten Fehlinger, ardından ReNew yeniden yapılanma projesine başkanlık etti.

Son yıllarda Lufthansa Cityline’ın Eş Genel Müdürü olarak görev yapan Fehlinger, aynı zamanda yeni havayolu Lufthansa City Airlines’ın Genel Müdürü olarak atandı. Airbus A320 ticari pilot lisansına sahip olan Fehlinger, şu anda aktif olarak Lufthansa Cityline’da pilotluk yapıyor.

Bu atama, Swiss’in operasyonel ve stratejik hedeflerine ulaşmasında önemli bir adım olarak görülüyor

Exit mobile version