SunExpress’e ait Stuttgart-Gaziantep seferinde görev yapan yolcu uçağında iniş sonrası lastik patlaması yaşandı.
XQ1781 sefer sayılı uçuşu gerçekleştiren TC-SPE tescilli Boeing 737 tipi uçak, Gaziantep Havalimanı’na emniyetli şekilde iniş yaptıktan sonra lastik arızasıyla karşılaştı.
Yolcular güvenli şekilde tahliye edildi
Lastik patlamasının tespit edilmesinin ardından standart emniyet prosedürleri devreye alındı.
Uçakta bulunan 169 yolcu, ekiplerin koordinasyonuyla güvenli şekilde tahliye edildi.
SunExpress tarafından yapılan bilgilendirmede, yolcuların normal prosedürler çerçevesinde uçaktan indirildiği ve olay sırasında herhangi bir yaralanma yaşanmadığı belirtildi.
Uçak bakım incelemesine alındı
Olayın ardından teknik ekipler tarafından ilk kontroller gerçekleştirildi.
TC-SPE tescilli Boeing 737 tipi uçak, gerekli teknik inceleme ve bakım işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla servisten çekildi.
Lastik patlamasının nedenine ilişkin teknik değerlendirmelerin sürdüğü öğrenilirken, olayla ilgili detaylı inceleme başlatıldı.
Havacılıkta zaman zaman yaşanabilen lastik arızaları, iniş sırasında veya iniş sonrasında oluşabilen yüksek yük ve sıcaklık değişimleri nedeniyle meydana gelebiliyor. Uzmanlar, bu tür durumlarda uygulanan emniyet prosedürlerinin yolcu güvenliğini sağlamak amacıyla standart olarak devreye alındığını belirtiyor.