Singapur Havayolları kargo uçakları için Rolls-Royce Trent XWB motorlarını tercih etti

featured

Singapur Havayolları, Rolls-Royce’un Trent XWB-97 motorlarıyla çalışan 7 adet Airbus A350F kargo uçağı satın almak için niyet mektubu imzaladığını duyurdu. Singapur Havayolları’nın bu tercihi, 2015 yılında hizmete alındığından bu yana müşterilerine eşsiz bir güvenlik sağlayan A350 ailesinden Trent XWB motorunun kendini kanıtlamış kapasitesinin bir kez daha onaylanması anlamına geliyor. Şirket ayrıca, A350F kargo uçağı üzerinde çalışan Trent XWB-97 motoru için 15 yıllık bir TotalCare bakım anlaşması taahhüdünde de bulundu.

Güvenilirliği ve çok yönlülüğüyle tercih edilen Rolls-Royce Trent XWB motorları, hem kısa mesafe hem de uzun mesafe uçuşlara güç verme verimliliğiyle yolcu uçakları için olduğu kadar kargo uçağı pazarı için de ideal bir çözüm hâline geliyor. Trent XWB artık özel kargo uçaklarına da güç vererek kullanım alanlarını genişletecek.

Havacılık endüstrisinin önümüzdeki yıllarda net sıfıra geçme hedefi göz önüne alındığında, Trent XWB motor ailesi Singapur Havayolları’nın sürdürülebilirlik stratejisine de katkı sağlayacak. Rolls-Royce Trent XWB motorları, ilk nesil Trent motorlarına göre yüzde 15 daha fazla verimlilik sağlayarak halihazırda hizmette olan dünyadaki en verimli uçak motoru durumunda.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rolls-Royce Sivil Havacılık Başkanı Chris Cholerton, “Singapur Havayolları’nın, Rolls-Royce Trent XWB-97 motorlarıyla güçlendirilmiş 7 adet Airbus A350F kargo uçağı satın alacak olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Bu anlaşma bir yandan bize kargo pazarındaki varlığımızı yeni bir uçak tipiyle genişletme fırsarı verirken, diğer yandan da Singapur Havayolları ile kurduğumuz 25 yılı aşkın kıymetli iş ortaklığımızı güçlendiriyor.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Singapur Havayolları kargo uçakları için Rolls-Royce Trent XWB motorlarını tercih etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir