Singapur F-35 savaş uçağı alacağını açıkladı

featured

Singapur Savunma Bakanlığı, Singapur Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri (RSAF) ve Savunma Bilim ve Teknoloji Ajansı (DSTA), F-16’larının yerini alacak yeni nesil savaş uçaklarını seçmek için başlattıkları teknik değerlendirmelerin tamamlandığını ve beşinci nesil F-35 savaş uçağında karar kılındığını açıkladı.

Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan açıklamada, ‘Teknik değerlendirmenin yanı sıra RSAF’ın bir F-35 filosu edinmeden önce bu uçağın yeteneklerinin ve uygunluğunun tam olarak değerlendirilmesi için az sayıda F-35 satın alması gerektiği sonucuna varıldı.’ denildi.

Singapur Savunma Bakanı Eng Hen, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘F-16’larımızın 2030’dan sonra emekli olması gerekecek. DSTA ve RSAF’ın teknik değerlendirmelerini tamamladıkları ve F-35’in en uygun savaş uçağı olduğuna karar verdikleri için mutluyuz. Tam bir filoya karar vermeden önce birkaç F-35 tedarik edeceğiz. Singapur’un F-35 edinme kararını onaylamadan önce ABD’deki ilgili taraflarla alımın detaylarını görüşeceğiz.’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Singapur F-35 savaş uçağı alacağını açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir