1. Haberler
  2. Haberler
  3. Sıcak hava balonunda yeni dönem

Sıcak hava balonunda yeni dönem

featured

Türkiye’nin ilk yerli ve milli sıcak hava balonu tasarım ve üretim şirketi Pasha Balloons, sıcak hava balonu operasyonlarının gerçekleştirildiği Ruanda ve Gana’ya toplamda dört adet sıcak hava balonu ihracatının tamamlandığını ve Tanzanya’ya yapılacak ihracat için son aşamaya gelindiğini açıkladı.

Yönetim Kurulu Başkanı M. Halis Aydoğan tarafından, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile yürütülen sertifikasyon faaliyetleri sonucunda, 22 farklı hacimde normal şekilli sıcak hava balonu, 3 farklı tipte özel şekilli balon, 2 ila 28 kişi arasında taşıma kapasitesi olan 18 farklı tip sepet ve 3 farklı konfigürasyonda ısıtıcı sistemi kapsayan ürün yelpazesine, yine yerli imkanlarla geliştirilen 5 farklı tipte yakıt silindirinin eklenmesine yönelik faaliyetlere devam edildiği belirtildi.

Yapılan genel değerlendirmede, Avrupa Birliği ülkeleri ve İngiltere‘den birçok talep alındığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı tip sertifikalarının karşı ülke otoriteleri tarafından kabul edilmesi için otoriteler arasındaki faaliyetlerin tamamlanması durumunda Avrupa’ya da ürünlerin ihracının mümkün olacağı ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sıcak hava balonunda yeni dönem
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir