Savunma ve Havacılık İhracatında Tarihi Rekor… Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün açıkladı

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün

Mayısta yüzde 11,4 artışla 24,1 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Ocak-mayıs dönemini kapsayan 5 aylık ihracatımız ise yüzde 4,5 artışla yaklaşık 107 milyar dolara ulaştı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, mayıs ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Bolat’ın verdiği bilgilere göre, mayıs ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,4 artarak 24,1 milyar dolara ulaştı. Bu rakam, tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı olarak kayıtlara geçti.

Savunma ve Havacılık İhracatında Tarihi Rekor: Mayıs Ayında 876 Milyon Doları Aştı

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de savunma ve havacılık ihracatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Görgün, “Savunma ve havacılık ihracatımız mayıs ayı itibariyle 876 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam sektör tarihimizde bir ayda yapılan en büyük ihracat rakamı olarak kayıtlara geçti.

İlk 5 aydaki ihracatımız ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9’luk bir artış göstererek 2,215 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Rekor seviyedeki yüksek teknoloji ihracatımızla sektörümüzde sadece sürdürülebilir büyüme elde etmiyor, aynı zamanda 60 doların üzerindeki kilogram başı ihracat rakamlarımızla ülkemizin katma değerli ihracat oranını da yukarı taşıyoruz. En ufağından en büyüğüne ihracatımızın artmasında öncü olan tüm şirketlerimizi ve çalışanlarını can-ı gönülden tebrik ediyor, ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum,” dedi.

Exit mobile version