1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. Savaş uçakları İHA’lara dönüştü

Savaş uçakları İHA’lara dönüştü

featured

İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve velilerinin iş birliğinde Üsküdar Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen “Gelecek İçin Eğitim Tasarımı Sempozyumu” Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.  Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, sempozyumda, “Milli Teknoloji Hamlesi ve Milli İHA Sistemleri” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Baykar, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından kullanılmak üzere 6 “Silahlı Bayraktar TB2” insansız hava aracı ve 3 yer kontrol istasyonu daha teslim etti. Jandarma envanterindeki SİHA sayısı 18’e yükseldi. Güvenlik güçlerinin envanterindeki silahlı ve keşif amaçlı Bayraktar TB2 sayısı da 58’e ulaştı.

Teknolojilerin temelinde savunma sanayinin yattığını dile getiren Bayraktar, milli sistem ve teknolojilerin kritik önemini vurguladı. Bayraktar, “Türkiye silahlı İHA ve akıllı mühimmatını üreten 6 ülkeden biri haline geldi.” dedi. Selçuk Bayraktar, savaş uçaklarının İHA’lara dönüştüğünü, bundan sonra yapılacak bütün savaş uçaklarının insansız olacağını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Savaş uçakları İHA’lara dönüştü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir