Sabiha Gökçen Havalimanı, ekim ayında metroya kavuşuyor

featured

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen metro hattında yapılan test sürüşüne katıldı.

Karaismailoğlu, “Ekim ayı itibarıyla yolcuları metro konforuyla buluşturmuş olacağız” dedi.

Bakan Adil Karaismailoğlu, “Sabiha Gökçen Havalimanı, yıllar önce şu anki ana muhalefet partisi liderinin, ‘Uçak inmeyen yere havalimanı mı yapılır? Sabiha Gökçen’e havalimanı yapmaktansa Tuz Gölü’ne alabalık tesisi yapın’ diyen bir zihniyetin bugünkü gelmiş olduğu çelişkiyi gösteren en iyi örneklerden bir tanesi. Sabiha Gökçen Havalimanı, günlük 600’ün üzerindeki uçak sayısı ve 105 bin yolcuya hizmet eden dünyanın önde gelen havalimanlarından birisi haline geldi. Yaptığımız yaptırımlarla birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı da İstanbul Havalimanı da Türkiye dünyaya hizmet vermeye ve hizmet kalitesini artırarak devam edecektir. Avrupa’daki havalimanları kaos yaşarken, Türkiye’deki havalimanlarında konfor yaşatan bütün çalışma arkadaşlarıma, işletmecilere, hava yolu şirketlerimize teşekkür ediyorum. Bu gururu, bu sevinci, bu kaliteyi, bu güveni bütün vatandaşlarımıza yansıttığı gibi bu örnek hizmeti de bütün dünyaya yansıtıyorlar. İstanbul Havalimanı, yine birçok karalamalar, iftiralar olmasına rağmen 75 milyon metrekarelik, ekonomik değeri sıfır olan bir alanda, devletin kasasından 1 kuruş çıkmadan 10 milyar avroluk bir yatırımla, bugün 200 bin kişinin istihdam edildiği ve günlük 230 bin yolcuya ev sahipliği yapan, günlük bin 400 tane uçağın iniş kalkışına ev sahipliği yapan dünyanın örnek gösterilen gıpta ile bakılan projelerinden bir tanesi haline geldi. Devletimizin kasasından bir kuruş harcamadığımız halde, işletme süresi boyunca da devletimize tam 26 milyar avroluk gelir sağlayacak” diye konuştu.

‘EKİM AYINDAN İTİBAREN HER AY BİR METRO AÇILIŞI YAPACAĞIZ’

‘İnşallah önümüzdeki günlerde önemli yatırımlarımızı milletimizin hizmetine sunacağız’ diyen Karaismailoğlu, “İstanbul genelinde de yapımı devam eden, bakanlığımızca üstlenilmiş 7 tane metro hattımız var. Bugün İstanbul’da işletilmekte olan 260 kilometrelik metro hattımızı 2019 yılı öncesinde tamamlayarak İstanbulluların hizmetine sunmuştuk. Maalesef aradan 3,5 yıl geçmesine rağmen bunun üzerine hiçbir şey konulmadığı gibi devam eden hatlarda da önemli bir ilerleme yok. Bizler bakanlık olarak İstanbulluları tabii ki birilerinin keyfine bırakamazdık ve yatırımlarınızı hızlandırdık. Bu yıl içerisinde ekim ayından itibaren her ay İstanbul’da önemli bir metro hattının açılışını yapacağız. Diğer 4 metro hattımızı da 2023 yılı içerisinde de bitireceğiz” diye konuştu.

KASIM AYINDA İSTANBUL HAVALİMANI METROYLA BULUŞACAK

Karaismailoğlu, kasım ayı itibarıyla Kağıthane-İstanbul Havalimanı ve aradaki Kemerburgaz, Göktürk, Eyüp bağlantılarıyla İstanbul Havalimanını da metroyla buluşturacaklarını belirtti.

2
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sabiha Gökçen Havalimanı, ekim ayında metroya kavuşuyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir