1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sabiha Gökçen bir günde iki rekor kırdı

Sabiha Gökçen bir günde iki rekor kırdı

featured

İstanbul Havalimanı’nın taşınmasının ardından yolcu yoğunluğu artan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı bir günde iki rekor kırdı. İç hatlarda toplam 117.593 yolcu ile bu yılın en yüksek rakamına ulaşılırken, aynı gün uçan 49.880 dış hat yolcu sayısı da bugüne kadar ki en yüksek dış hat yolcu sayısı oldu.

BU YILIN EN YÜKSEK RAKAMI

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın Kurumsal İletişim Müdürü Canan Soysal bu önemli gelişmeyi twitter hesabı üzerinden duyurdu. Soysal mesajında, “27 Temmuz’da toplam 117.593 yolcumuzu misafir ederek bu yılın en yüksek rakamına ulaştık. Aynı gün uçan 49.880 dış hat yolcu sayısı da bugüne kadar ki en yüksek dış hat yolcu sayısı oldu. Şehrin havalimanını tercih eden herkese teşekkürler” ifadelerine verdi.

128 DIŞ HAT SEFERİ

Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na yapılan büyük taşınmanın ardından yolcu sayısında zirveye çıkan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nı dış hatlara yaptığı seferlerle büyüme devam ediyor. Sabiha Gökçen’den başlayacak 7 dış hat ile birlikte dış hat seferleri 128’e ulaşmış olacak.

DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA

Dünyanın en iyi havalimanlarını belirlemek için yapılan ve 133 havalimanının dahil olduğu anket sonucunda İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 29. sırada yer almıştı.

İSTANBUL’UN ŞEHİR HAVALİMANI

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın terminal işletmecisi İSG’nin CEO’su Ersel Göral, ISG’nin İstanbul’un şehir havalimanı olduğunu söylemişti.

kaynak: havahaber.com

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sabiha Gökçen bir günde iki rekor kırdı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir