Rus yapımı Orlan-10 tipi İnsansız Hava Aracı, Gümüşhane’de düştü

featured

Rus yapımı Orlan-10 tipi İnsansız Hava Aracı, Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde dağlık arazide bulundu. Sınıra oldukça uzaktaki noktaya Orlan-10’un nasıl geldiği ise soru işareti.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, Kürtün ilçesine bağlı Tilkicek köyü ile Kazıkbeli Yaylası arasındaki dağlık araziye mantar toplamaya giden vatandaşların İHA’yı gördüğü ve güvenlik güçlerine bilgi verildiği belirtildi.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, kanat açıklığı yaklaşık 3 metre olan İHA’nın Rus yapımı silahsız keşif amaçlı Orlan-10 modeli olduğunu belirledi.

İHA’nın Gümüşhane’ye nasıl geldiği bilinmezken, güvenlik güçleri tarafından olay yerinden alınan İHA, incelenmek üzere Ankara’ya gönderildi.

Rus Ordusu tarafından kullanılıyor
Orlan-10, keşif amaçlı kullanılıyor. Basit bir katapult yardımı ile araziden atılıp göreve çıkabiliyor. Daha sonra sistem paraşütünü açıp iniyor. Sistem geçmişte Suriye’de şu anda da Rus-Ukrayna Savaşı’nda kullanılıyor.

Toplam 6 kilogram faydalı yük taşıyabilen Orlan-10, saatte maksimum 245 kilometre hıza çıkabiliyor. Boş olarak menzili ise 600 kilometre. 16 saat havada kalabiliyor. Tavan irtifası ise 5 bin metre.

Daha önceden Suriye sınırında tespit edilmişti
Bir kaç yıl öncesine kadar ülkemizin Suriye sınır bölgesinde Orlan-10 serisi İHA’lar tespit edilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
sinirli
Sinirli
Rus yapımı Orlan-10 tipi İnsansız Hava Aracı, Gümüşhane’de düştü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir