Rolls-Royce mühendisleri sanal gerçeklikle eğitiyor

featured

Rolls-Royce, IntelligentEngine vizyonu kapsamında Sanal Gerçekliği mühendis eğitim programlarına dahil ediyor. Büyüklüğü sebebiyle bakım ve onarım amaçlı naklinden önce parçalarına ayrılması gereken Trent XWB motorları için mühendisler HTC Vive ekipmanı kullanarak görme, işitme ve dokunma duyularına yoğun bir biçimde başvuracakları, motorun iki parçasını sanal ortamda ayırma sürecine girişiyor.

2036’ya gelindiğinde uçak yolcusu sayısı ikiye katlanacak. Bundan dolayı sektör giderek büyüyen bir güçlükle karşı karşıya: Sayıları artan uçakların ve motorların bakımı ve onarımı için daha fazla mühendisin eğitilmesi gerekiyor. Pratik eğitim her zaman odak noktası kalacak olsa da Rolls-Royce, IntelligentEngine vizyonu kapsamında Sanal Gerçekliği mühendis eğitim programlarına dahil etmenin yollarını arıyor.

Rolls-Royce’un Airbus A350’ye güç veren öncü Trent XWB motorunu kullanan Qatar Airways mühendisleri sektörde bu eğitimi alan ilk mühendisler.

Rolls Royce Sivil Havacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Chris Cholerton şunları söyledi: “Rolls-Royce olarak motorları dijital ortamda tasarlıyor, test ediyor ve bakımlarını da dijital ortamda yapıyoruz. Bu yüzden en son teknolojileri eğitim programlarımıza da dahil etmemiz mantıklı.

Pilotların eğitimlerinin bazı kısımlarını simülatörde tamamlamaları gibi bazı mühendislik işleri de Sanal Gerçeklik ile öğretilebilir. Qatar Airways, Trent XWB’yi teslim alan ilk müşteriydi ve işletmelerinde ilerici bir vizyon benimsiyor olmaları onları bu teknoloji için mükemmel bir lansman partneri yapıyor.”

Trent XWB, Rolls-Royce’un en büyük motoru. Büyüklüğü sebebiyle bu motorun mühendislerce bakım ve onarım amaçlı naklinden önce parçalarına ayrılması gerekiyor. HTC Vive ekipmanı kullanan mühendisler görme, işitme ve dokunma duyularına yoğun bir biçimde başvuracakları, motorun iki parçasını sanal ortamda ayırma sürecine girişiyor.

Zaman Tasarrufu ve Düşük Risk

Bu girişimden önce eğitim için Doha’ya bir motor naklediliyor ya da Qatar Airways kullanımda olan bir motoru tahsis ediyordu. Bu süreçte ekipmanın zarar görme riskiyle birlikte önemli bir zaman kaybı da yaşanıyordu.

Qatar Airways Group CEO’su Al Baker şöyle konuştu: “Qatar Airways geleceğin havayolu şirketidir. İşimizin her alanında yeniliklere imza atmak için çaba sarf ediyoruz. En büyük amacımız yolcularımıza bütün yolculuklarında kaliteli bir uçuş tecrübesi yaşatmak. Mühendislik departmanımızda en son teknolojileri kullanarak yolcularımızın gidecekleri yere rahat ve sorunsuz bir şekilde ulaşmasını sağlamayı hedefliyoruz. Rolls-Royce’un geliştirdiği Sanal Gerçeklik eğitim aracı konusunda çok heyecanlıyız ve global lansman partneri olarak Qatar Airways’i seçtikleri için gururluyuz.”

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Rolls-Royce mühendisleri sanal gerçeklikle eğitiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir