1. Haberler
  2. Haberler
  3. “RIP” Mesajı Panik Yarattı: American Airlines Uçağı Bomba Şüphesiyle Geri Döndü

“RIP” Mesajı Panik Yarattı: American Airlines Uçağı Bomba Şüphesiyle Geri Döndü

Porto Riko’dan Dallas’a giden yolcu uçağı, bir yolcunun “RIP” yazılı mesajı bomba tehdidi sanması üzerine acil iniş yaptı. Yapılan incelemede tehdit unsuru bulunmadı; mesajın bir yakını vefat eden yolcuya gönderildiği ortaya çıktı.

featured

Porto Riko’dan Teksas’a giden bir yolcu uçağı, bir yolcunun bir başka yolcunun cep telefonunda gördüğü üç harfli bir mesajı bomba tehdidi olarak algılaması üzerine geri dönmek zorunda kaldı.

The New York Post gazetesinin aktardığına göre, American Airlines’a ait uçak, başkent San Juan’dan ABD’nin Teksas eyaletindeki Dallas’a gidiyordu. Yerel saatle perşembe sabahı havalanan uçak, ABD’ye ulaşamadan, kalktıktan yaklaşık yarım saat sonra Porto Riko’daki Isla Verde’ye inmek durumunda kaldı.

Bu acil inişin sebebi ise bir yolcunun telefonuna gelen ve bir başka yolcu tarafından yanlış yorumlanan bir kısa mesajdı.

YAKINI ÖLEN YOLCUYA “HUZUR İÇİNDE UYUSUN” MESAJI

Bir yolcu, bir diğer yolcunun telefonunda “RIP” (Huzur içinde uyusun) mesajını görünce, bunu uçağa yönelik bir tehdit olarak algılayarak kabin ekibiyle konuştu. Uçak, bomba tehdidi şüphesiyle acil iniş yaptı.

Porto Rikolu yetkililer, olayın ardından mesajı alan yolcuyu sorguladı. Sorguda yolcunun bir gün önce bir yakınını kaybettiği, Dallas’a da bu sebeple yolculuk ettiği ortaya çıktı.

Patlayıcı ve Kamu Güvenliği Ofisi de uçağa yönelik herhangi bir tehdit bulunmadığını belirtti. Uçak, bunun üzerine Porto Riko’dan yeniden kalkış yaparak cuma günü Teksas’a ulaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir