Reuters: Türkiye BAE’ye 20 SİHA sattı, Suudi Arabistan fabrika kurmak istiyor

Reuters ajansı, Türk yetkililere dayandırdığı haberinde BAE'nin 20 adet SİHA satın aldığını belirtti. Yetkililer Riyad'ın da SİHA almak ve üretmek istediğini söyledi.

featured

Baykar firmasının, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) 20 tane silahlı insansız hava aracı (SİHA) sattığı öne sürüldü.

Reuters ajansının konuştuğu iki Türk kaynağı, iki ülke arasındaki ilişkiler normalleşmeye ve gelişmeye devam ettikçe daha fazla SİHA satışı olabileceğini dile getirdi.

Suudi Arabistan’ın da SİHA almak istediğini belirten kaynak, iki ülkenin İran’ı tehdit olarak görmesi ve Husilerle yaşanan çatışmalar nedeniyle SİHA’lara ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Görüşmeler hakkında bilgisi olduğu ifade edilen kaynak, Bayraktar TB2 tipi SİHA almak için görüşmeleri sürdürdüğünü kaydetti ve “BAE ile yapılan görüşmelerde hızlı bir şekilde 20 tane SİHA teslim edilmesi kararı alındı ve bu ay başında verildi” dedi.

Bir Türk yetkili de SİHA satışını ve BAE’nin daha fazla SİHA almak istediğini doğruladı. Yetkili, Suudi Arabistan’ın da SİHA satın almak ve üretmek için bir fabrika kurmak istediğini söyledi.

Yetkili, Baykar’ın fabrika kurma talebini düşündüğünü ve talebin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için stratejik bir karar olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
sinirli
Sinirli
Reuters: Türkiye BAE’ye 20 SİHA sattı, Suudi Arabistan fabrika kurmak istiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 3 Ekim 2022, 13:23

    Asla dış ilkede özellikle Arap ülkelerinde fabrika kurulmamalı…Milli yazılım ve kodlar sızdırılmamalı.

    Cevapla