Onur Air çalışanları 11 Kasım’da haklarını aramak için bir araya geliyor

featured

Türkiye’nin en köklü hava yolu şirketlerinden Onur Air’de belirsizlik sürerken, çalışanlar ve aileleri haklarını aramak için şirket önünde toplanacağını duyurdu.

Çalışanlar tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“Onur Hava Yolları 1600 Çalışanı ve Aileleri ile birlikte 11 Kasım 2021 günü Saat 11:11’de Şirket önünde haklarını aramak için toplanıyor.

Ülkemizin köklü havayolu şirketlerinden Onur Hava Yolları 2019 yılında Türkiye’nin 110. büyük firması olarak 3 milyar 127 milyon lira ciro açıklamasına rağmen 2020 yılında 1600 den fazla personeline henüz ülkemizde pandeminin etkileri görülmediği halde Şubat-Mart maaşları ve yine pandemi döneminde operasyonlarına devam etmesine rağmen, çalışan personellerine hiç bir maaş ödemesi yapmayıp haklarını hiç etmiştir.

21 aydır çalışanlarına maaş ödemediği gibi hiçbir açıklamada bulunmamıştır.

Şirketimizin göz göre göre iflasa götürlüyor olması ve ilgili kurumların buna duyarsız kalmasından üzüntü duyuyor, binlerce mağdur Onur Havayolları çalışanları olarak alın terimiz olan tüm hak edişlerimizi istiyor ve yine Devletimizin Onur Hava Yolları üzerinde ivedi olarak mali denetim getirmesini talep ediyoruz.

Saygılarımızla,”

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Onur Air çalışanları 11 Kasım’da haklarını aramak için bir araya geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir