MSB duyurdu: ABD’den F-16 Tedariki İçin Sözleşmeler İmzalandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, ABD'den F-16 tedarikine ilişkin sözleşmelerin imzalandığını ve detaylar üzerindeki çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

featured
Cumali Selvi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, ABD’den F-16 tedarikine ilişkin sözleşmelerin imzalandığını ve detaylar üzerindeki çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Sözleşme Detayları Üzerindeki Çalışmalar Devam Ediyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, ABD’den F-16 tedarikine ilişkin sözleşmelerin imzalandığını ve detaylar üzerindeki çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Heyetler Arasında Görüşmeler Sürüyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, ABD’den F-16 tedarikine ilişkin sözleşmelerin imzalandığını, detaylar üzerindeki çalışmaların heyetler arasında sürdürüldüğünü bildirdi.

Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı

Bakanlık kaynakları, haftalık basın bilgilendirme toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Görüşmelerde Son Durum

ABD’den F-16 tedarikiyle ilgili son duruma ilişkin soruları cevaplayan kaynaklar, “Sözleşmeler imzalanmıştır, detayları üzerindeki çalışmalar karşılıklı heyetler arasında görüşmeler vasıtasıyla sürdürülmektedir. Detaylar üzerinde verilecek kararlar sonrasında ortaya çıkacak ayrıntılar bilahare kamuoyuyla paylaşılacaktır.” bilgisini verdi.

thumbnail
İlişkili Haber
F16 Pilotu Nasıl Alınır: F16 Savaş Uçağı Pilotu Olma Yolları ve Şartları

Suriye’nin Kuzeyindeki Seçimler Konusunda Uyarılar

Bakanlık kaynakları, terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG’nin Suriye’nin kuzeyinde yapmayı planladığı ve ertelediğini duyurduğu sözde yerel seçimlere ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı:

Daha Önce Yapılan Uyarılar

“Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Milli Savunma Bakanımız bu seçimlerin yapılmaması noktasında gerekli uyarıları yapmıştı. Bu sözde seçimlerin ertelemeden ziyade tamamen iptal edilmesi gerektiği konusunda uyarmıştık. Terör örgütü tarafından yapılmak istenen bu sözde seçimler BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararına, Suriye’nin toprak bütünlüğüne aykırıdır. Ertelenmesi değil, tamamen iptal edilmesi uyarımızı yineliyoruz.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
sinirli
Sinirli
MSB duyurdu: ABD’den F-16 Tedariki İçin Sözleşmeler İmzalandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir