Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen HÜRJET programında test faaliyetleri hız kesmeden sürüyor.
TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, HÜRJET’in geliştirme sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, programın planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini söyledi.
İki prototip 500 uçuş saatine yaklaştı
Demiroğlu, hâlihazırda uçuş testlerine devam eden iki HÜRJET prototipinin toplamda yaklaşık 500 uçuş saatine ulaştığını belirtti.
Bu uçuşlarla birlikte uçağın performansı ve sistemleri kapsamlı şekilde test edilmeye devam ediyor.
4 yeni prototip bu yıl havalanacak
HÜRJET programında test filosunun genişletileceğini açıklayan Demiroğlu, 4 yeni prototipin de 2026 yılı içerisinde ilk uçuşlarını gerçekleştireceğini duyurdu.
Yeni prototiplerin devreye girmesiyle birlikte uçuş test kampanyasının hız kazanması ve sertifikasyon sürecinin daha kapsamlı şekilde yürütülmesi hedefleniyor.
Yeni konfigürasyonlar üzerinde çalışmalar sürüyor
Demiroğlu ayrıca, Hafif Taarruz görevlerine yönelik HÜRJET konfigürasyonu ile Deniz Kuvvetleri için geliştirilen tek motorlu versiyon üzerinde de çalışmaların sürdüğünü açıkladı.
TUSAŞ, HÜRJET’i yalnızca ileri jet eğitim uçağı olarak değil, farklı görev ihtiyaçlarına cevap verebilecek çok amaçlı bir platform olarak geliştirmeyi hedefliyor.