1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kuveyt uçağında korku dolu dakikalar; Fırtına uçağı bu hale getirdi

Kuveyt uçağında korku dolu dakikalar; Fırtına uçağı bu hale getirdi

featured

Kuveyt-Beyrut seferini yapan Kuveyt Hava Yolları’na ait uçak havada korku dolu dakikalar yaşadı. 9K-AKG tescilli KU501 sefer sayılı Airbus A320 tipi uçak yolculuk sırasında şiddetli fırtınaya yakalandı.

Kuveyt uçağında korku dolu dakikalar; Fırtına uçağı bu hale getirdi

 

Pilotlar uçağı emniyetli bir şekilde indirdi. Fırtınanın şiddeti uçağın inişiyle birlikte ortaya çıktı. Uçağın radom (burun) kısmında büyük hasarın oluştuğu belirlendi. Uçak seferden çekilip bakıma alındı.

 

Radom nedir?

Radom, “radar” ve İngilizce kubbe anlamına gelen “dome” kelimelerinin birleşiminden meydana geliyor. Uçağın burnunda rüzgarı ilk karşılayan bölge olan radom, radar antenlerinin üzerine yapılan kaplama olarak özetlenebilir. Radom, uçağa aerodinamik bir özellik kazandırmasının yanında; içerisinde yer alan anteni, olumsuz etkiler yaratan toz, su, su buharı, rüzgar, böcekler, partiküller ve güneşten koruyor.

Saatte yaklaşık 250 km rüzgar hızına dayanıklı olan radomun montajı, Sandwich köpük denen hydrophobic (su tutmayan) bir maddeden imal edilen parçaların özel perçinleme yöntemiyle yapılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kuveyt uçağında korku dolu dakikalar; Fırtına uçağı bu hale getirdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir