1. Haberler
  2. Havacılık
  3. Kayıp Malezya Uçağı MH370: Aileler havacılık tarihinin en gizemli olayında kaybolan uçağı aramaya devam ediyor

Kayıp Malezya Uçağı MH370: Aileler havacılık tarihinin en gizemli olayında kaybolan uçağı aramaya devam ediyor

featured

Havacılık tarihinin en büyük gizemi olarak anılan MH370 sefer sayılı uçağın kayboluşunun üstünden 10 yıl geçti. Sevdiklerini kaybedenlerse, hâlâ yaşadıklarını anlamlandırmaya çalışıyor.

MH370: Aileler havacılık tarihinin en gizemli olayında kaybolan uçağı aramaya devam ediyor

Son 10 yıldır Li Eryou’nun aklından çıkmayan iki kelime var: Bağlantı kesildi. Oğlu Yanlin’in de içinde bulunduğu MH370 sefer sayılı uçak kaybolduğunda Malezya Havayolları’nın ona söylediği buydu. Li, “Yıllardır ‘bağlantı kesildi’ ile ne demek istediklerini soruyorum. Eğer biriyle bağlantınızı kaybederseniz, onunla yeniden bağlantı kurabilmelisiniz” diyor. Pekin’in güneyindeki bir köyde çiftçi olan Liu Shuangfeng ve eşi, havacılık tarihinin en gizemli olayını hâlâ anlamlandırmaya çalışan aileler arasında.

8 Mart 2014 tarihinde, Kuala Lumpur’dan Pekin’e yapılan rutin bir gece uçuşunun ilk saatinde uçağın pilotu Malezya hava trafik kontrolüne ‘iyi geceler’ dedi. 227 yolcu ve 12 mürettebat taşıyan Boeing 777 uçağı Vietnam hava sahasına girmek üzereydi. Uçak daha sonra aniden yön değiştirdi ve tüm elektronik iletişim hatları kesildi.

Geri dönen uçak önce Malezya üzerinde, sonra da yakıtının bittiği tahmin edilene kadar Hint Okyanusu üzerinde ilerledi. Bugüne kadar yapılan en büyük ve en masraflı arama operasyonu dört yıl sürdü ancak kayıp uçağın izine rastlanamadı. Binlerce oşinograf, havacılık mühendisi ve amatör dedektif, uçuştan elde edilen bölük pörçük verileri inceleyerek yolculuğun nerede sona erdiğini hesaplamaya çalıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kayıp Malezya Uçağı MH370: Aileler havacılık tarihinin en gizemli olayında kaybolan uçağı aramaya devam ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir