1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. İtalya’nın Türkiye korkusu: SAMP-T’yi çekiyoruz ama harekatla ilgisi yok

İtalya’nın Türkiye korkusu: SAMP-T’yi çekiyoruz ama harekatla ilgisi yok

İtalya: Kahramanmaraş'taki SAMP-T hava savunma sistemlerini sökme çalışmaları başladı
SAMP-T hava savunma sistemleri

İtalya, NATO taahhüdünün bir parçası olarak Türkiye’ye yerleştirdiği füze bataryalarını geri çekeceğini ancak bu kararın Türkiye’nin Suriye’ye yönelik başlattığı harekata karşı bir tepki olmadığını açıkladı. Uzmanlara göre, hava savunma sistemlerinin sınırdan çekilmesinin, Türkiye tarafından harekata karşı alınmış bir karar olarak algılanması fikri İtalya’yı korkuttuğu yönünde.

31 ARALIK’TA BİTİYOR

İtalya Savunma Bakan Yardımcısı Angelo Tofalo, İtalya parlamentosuna yaptığı açıklamada, İtalya’nın Türkiye-Suriye sınırına yerleştirilen SAMP / T hava savunma sisteminin geri çekileceğini bildirdi. Bataryaların sökülme hazırlıklarının çoktan başladığını ifade eden Tofalo, bunun için 130 kişilik askeri ekibin kullanıldığını söyledi. Tofalo, ayrıca işlemin 31 Aralık’a kadar biteceğini belirtti.

“HAREKATLA İLGİSİ YOK”

Defense News’in haberine göre; İtalyan Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ise 31 Aralık’a kadar olmasa da SAMP / T hava savunma sisteminin çekilişin planlandığını söyledi. İtalyan Bakan Guerini, hava savunma sistemiyle ilgili alınan kararın Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki Terör örgütü PKK/PYD’ye karşı yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı’yla ilgisinin olmadığını da belirtti.

TÜRKİYE’NİN OLASI TAVRI İTALYA’YI KORKUYOR!

Uzmanlara göre, hava savunma sistemlerinin sınırdan çekilmesinin, Türkiye tarafından harekata karşı alınmış bir karar olarak algılanması fikri İtalya’yı korkuttuğu yönünde.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
İtalya’nın Türkiye korkusu: SAMP-T’yi çekiyoruz ama harekatla ilgisi yok
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir