1. Haberler
  2. Havalimanları
  3. İstanbul’un En Lüks Kapısı Açıldı: Tarkan ve Milyarderlerin Beklediği ‘Süper Terminal’ Hizmete Girdi!

İstanbul’un En Lüks Kapısı Açıldı: Tarkan ve Milyarderlerin Beklediği ‘Süper Terminal’ Hizmete Girdi!

İstanbul Havalimanı’nın yeni özel terminali JETEX-İGA açıldı! 60 milyon Euro yatırımla kurulan, Tarkan ve Ebru Gündeş gibi isimlerin beklediği terminalin giriş ücreti ve detayları haberimizde.

featured

Sanat dünyasının yıldızları Tarkan ve Ebru Gündeş’ten Rus milyarderlere kadar pek çok ismin sabırsızlıkla beklediği JETEX-İGA Genel Havacılık Terminali kapılarını açtı. 60 milyon Euro’luk dev yatırımlarla lüksün tanımını yeniden yazan bu terminal, İstanbul’u küresel özel havacılığın merkezi yapmaya kararlı.

İstanbul Havalimanı, sadece yolcu sayısıyla değil, artık sunduğu ultra lüks hizmetle de dünyanın zirvesine oynuyor. Ünlü sanatçılar Tarkan ve Ebru Gündeş’in yanı sıra dünya çapındaki Rus milyarderlerin ve üst düzey iş insanlarının İGA’dan uzun süredir talep ettiği özel jet terminali, görkemli bir törenle hizmete girdi. JETEX-İGA Genel Havacılık Terminali, konforu ve hızıyla artık havacılığın “Business” ötesi durağı olacak.

Yıldızlar İstedi, İGA Yaptı: Nazende Çiçeği Gökyüzüyle Buluştu

Terminalin hikayesi sadece beton ve çelikten ibaret değil; ardında estetik bir ruh barındırıyor. Melkan Gürsel ve Özdem Gürsel imzası taşıyan 5 bin metrekarelik terminal, zarif ‘Nazende çiçeği’nden ilham alınarak tasarlandı. Üç katlı bu dev tesiste misafirleri sadece uçuş değil; özel süitler, dinlenme alanları ve spa hizmetleri bekliyor. İGA CEO’su Selahattin Bilgen, bu talebin bizzat sanat dünyasının dev isimlerinden geldiğini belirterek, hayalin gerçeğe dönüştüğünü vurguladı.

“Dubai’den Bile Daha İyi”: 60 Milyon Euro’luk Ortaklık

Dubai merkezli dünya devi JETEX ile İGA’nın yüzde 50-50 ortaklığıyla hayata geçen proje, tam 60 milyon Euro’ya mal oldu. Açılışa katılan ünlü iş insanı Nihat Özdemir’in “Burası Dubai ve Cannes’daki terminallerden bile daha iyi olmuş” sözleri, tesisin kalitesini özetler nitelikteydi. İstanbul Havalimanı’nın tamamını 42 ayda bitiren ekip, bu butik ve titiz terminali ise tam 36 ayda tamamlayarak adeta nakış gibi işledi.

Lüksün Bedeli: 850 Euro’dan Başlıyor

Bu ayrıcalıklı dünyadan yararlanmanın bedeli de sunulan hizmet kadar dikkat çekici. Murathan Kalyoncu’nun açıkladığı rakamlara göre, terminali kullanmak isteyen bir yolcu:

  • Tek Yön İçin: 850 Euro
  • Gidiş-Dönüş İçin: 1350 Euro ödeyecek.

Terminal sadece özel jet sahiplerine değil, tarifeli uçuşların business sınıfı yolcularına da bu kapıyı açarak konforu tabana yaymayı hedefliyor.

Ekonomim Köşe Yazarı Vahap Munyar, bugünkü yazısında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından açılışı gerçekleştiren JETEX-İGA Genel Havacılık Terminali töreninde üst düzey yöneticilerle yaptığı görüşme notlarına yer verdi. Munyar’ın yazısındaki detaylar şöyle:

İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen, terminal yatırım sürecinde JETEX’in kurucusu ve CEO’su Adel Mardini’nin projeye yakın ilgi gösterdiğini belirterek, iş birliğinin zaman içinde ortaklığa dönüştüğünü söyledi. Bilgen, “Yatırımın yaklaşık yüzde 50’si JETEX tarafından karşılandı.” dedi.

‘İSTANBUL HAVALİMANI’NI 42 AYDA YAPTIK BU TERMİNAL 36 AY SÜRDÜ’

Açılışta konuşan Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Kalyoncu, terminalin dünyanın önde gelen genel havacılık tesislerinden biri olarak tasarlandığını ifade etti. Kalyoncu, “İstanbul Havalimanı’nı 42 ayda inşa ettik. Genel Havacılık Terminali’nin yapımı ise 36 ay sürdü. Ortaya dünya çapında bir tesis çıktı.” diye konuştu.

Yaklaşık 60 milyon Euro’ya mal olan terminalin hem özel jet kullanıcılarına hem de tarifeli uçuşların business sınıfı yolcularına hizmet vereceğini belirten Kalyoncu, terminal kullanım ücretlerinin kişi başı tek yön için 850 Euro, gidiş-dönüş kullanım için ise 1350 Euro olarak belirlendiğini açıkladı.

GÜNLÜK 150 YOLCU HEDEFLENİYOR

İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen, resmi açılış öncesinde terminalin yaklaşık bir aydır sınırlı şekilde hizmet verdiğini belirterek günlük ortalama 15 misafirin ağırlandığını söyledi. Bilgen, “Resmi açılış sonrasında günlük 150 misafir ağırlamayı hedefliyoruz. İlk veriler bu hedefe ulaşabileceğimizi gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Özel terminale yönelik talebin sanat ve iş dünyasından da geldiğini belirten Bilgen, ünlü sanatçıların bu yönde beklentilerini İGA’ya ilettiğini aktardı.

ATATÜRK HAVALİMANI VE SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NA ALTERNATİF OLACAK

Murathan Kalyoncu, İstanbul’daki özel jet kullanıcılarının halen ağırlıklı Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali ile Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Havacılık birimlerini kullandığını belirterek, yeni terminalle bu trafiğin önemli bölümünü İstanbul Havalimanı’na çekmeyi hedeflediklerini söyledi. Kalyoncu, hangar yatırımlarının tamamlanmasının ardından özel uçak sahiplerinin yeni tesise yönlendirilmesinin hızlanacağını kaydetti.

‘İSTANBUL MARKASINI DAHA YUKARI TAŞIYACAĞIZ’

Kalyon Holding ve İGA Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu ise İstanbul Havalimanı’nın Türkiye’nin küresel vitrinlerinden biri olduğunu belirtti. Kalyoncu, yeni terminalin dünya liderleri, yatırımcılar, sanatçılar, sporcular ve üst düzey iş insanlarının İstanbul’da özel hizmet standartlarında ağırlanmasına imkan sağlayacağını ifade ederek, “İstanbul markasını daha yukarı taşıyacağız.” dedi.

İstanbul Havalimanı’nın 120’den fazla ülkede 340’ın üzerinde destinasyona uçuş bağlantısı sunduğunu hatırlatan Kalyoncu, ikinci yarıda devreye alınması planlanan 4’üncü pist ve yeni genel havacılık terminaliyle birlikte özel havacılık alanında da küresel ölçekte iddialı hale geleceklerini söyledi.

NAZENDE ÇİÇEĞİNDEN İLHAM ALINDI

Terminalin mimari tasarımının Melkan Gürsel ve Özdem Gürsel imzası taşıdığı belirtildi. Yaklaşık 5 bin metrekare alana kurulan ve üç katlı olarak inşa edilen terminalin tasarımında ‘Nazende çiçeği’nden ilham alındığı kaydedildi.

Terminalde özel süitler, dinlenme alanları ve spa hizmetleri yer alırken, eş zamanlı 350 ila 400 yolcu ağırlanabilecek kapasite oluşturulduğu bildirildi.

JETEX KÜRESEL AĞINI İSTANBUL’A TAŞIYOR

Dubai merkezli özel havacılık şirketi JETEX’in hali hazırda Dubai, Paris, Singapur ve Marakeş gibi merkezlerde özel terminal işletmeciliği yaptığı belirtildi. JETEX Kurucusu ve CEO’su Adel Mardini, İstanbul’daki yatırımla küresel ağlarını genişlettiklerini belirterek, “Hem özel jet yolcuları hem de tarifeli hava yolu yolcuları için üst düzey bir deneyim tasarladık.” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, İGA’nın önceki ortaklarından iş insanı Nihat Özdemir de terminali ziyaret ederek, “Dubai ve Cannes’daki JETEX terminallerini kullandık. Burası Dubai’den daha iyi olmuş.” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir