Advertisement
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. İstanbul’da fırtına hava trafiğini etkiledi: Uçaklar havada tur attı

İstanbul’da fırtına hava trafiğini etkiledi: Uçaklar havada tur attı

İstanbul'da etkili olan kuvvetli rüzgâr ve olumsuz hava koşulları, hava trafiğinde kısa süreli aksamalara neden oldu. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş için alçalan bazı uçaklar, hava şartları nedeniyle bir süre havada tur atmak zorunda kaldı.

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul için yaptığı uyarının ardından kentte beklenen olumsuz hava koşulları etkisini göstermeye başladı.

Özellikle İstanbul’un kuzey kesimlerinde etkili olan şiddetli rüzgâr ve zaman zaman düşen görüş mesafesi, hava trafiğini olumsuz etkiledi.

Uçaklar iniş öncesi bekleme yaptı

Olumsuz hava şartları nedeniyle İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş için yaklaşan bazı uçaklar, emniyet prosedürleri kapsamında bir süre havada tur atarak bekleme gerçekleştirdi.

Hava koşullarının normale dönmesinin ardından uçaklar herhangi bir sorun yaşanmadan inişlerini tamamladı.

Valilikten kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı

İstanbul Valiliği, kent genelinde 22 Temmuz’dan itibaren aralıklarla sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıklamıştı.

Açıklamada, özellikle Avrupa Yakası’nın batı ilçelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olabileceği, 23-26 Temmuz tarihleri arasında ise il genelinde sağanakların etkisini sürdüreceği belirtildi.

Valilik ayrıca, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerinden esecek rüzgârın zaman zaman 30-50 kilometre, cumartesi günü ise 40-60 kilometre/saat hıza ulaşmasının beklendiğini duyurdu.

Vatandaşlara tedbir çağrısı

Yetkililer, sel, su baskını, kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar başta olmak üzere olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Hava trafiğinde ise meteorolojik şartlara bağlı olarak emniyet öncelikli operasyonların sürdürüldüğü belirtildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

AJet