Hürkuş, Azerbaycan yolunda

featured
Fotoğraf: Zafer Buna

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, temel eğitim uçağı Hürkuş’un Azerbaycan’da yaptığı uçuşlara ilişkin, “Hürkuş Azerbaycan’dan kesinlikle ilgi görüyor. Orada da inşallah önemli gelişmeleri yakında göreceğiz.” dedi.

İsmail Demir, Türkiye’nin katmanlı hava savunması oluşturma çalışmalarının 1-2 kilometreden başlayıp 200 kilometreye kadar gittiğini, çok yönlü teknolojilere yönelik çalışmaların da devam ettiğini belirtti.
Rusya ile görüşmelerde Milli Muharip Uçak da dahil birçok iş birliği konusunu değerlendirdiklerini dile getiren Demir, 2023’te hangardan çıkacak uçakla ilgili seçilen sistemlerin zamanla değiştirilmesi, geliştirilmesi, yenilenmesi ve yerlileştirilmesi süreci olacağını ifade etti. Yerlileştirilecek sistemlerle ilgili Rusya tarafıyla görüşmeler olabileceğini aktaran Demir, “Bu başlıklardan birisi, çok fazla detay yok şu anda.” dedi.

Demir, Siper Hava Savunma Sistemi’nin ilk aşamada Hisar O+ hava savunma sisteminde daha iyi olacağını, nihai Siper’in ise çok daha iyi olacağını, adım adım S-400 veya daha ileri bir sisteme doğru gidileceğini bildirdi.
TCG Anadolu gemisinin 2022’nin erken zamanlarında hizmete girmesi için çalıştıklarının ifade eden Demir, “Geminin bazı detay donanımlarının hizmet sırasında yapılması mümkün diye düşündük. Onun için biraz daha erken olabilir mi diye bastırıyoruz. Gemiye İHA/SİHA konuşlanmasıyla ilgili proje de bir yandan devam ediyor. Gemimizi orijinal dizaynında olduğu gibi ilk önce hizmete verip, Bayraktar TB3’ün çalışmalarını olgunlaştırıp hazır olduğunda tekrar bir fırsatta gemiye entegre etmekle ilgili bir planımız var.” değerlendirmesinde bulundu.
Hürkuş’un Azerbaycan’a ihracatına yönelik soruya İsmail Demir, “Hürkuş Azerbaycan’dan kesinlikle ilgi görüyor. Orada da inşallah önemli gelişmeleri yakında göreceğiz.” yanıtını verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Hürkuş, Azerbaycan yolunda

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir