1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. Hindistan Donanması Fransa’dan Rafale M savaş uçakları alacak

Hindistan Donanması Fransa’dan Rafale M savaş uçakları alacak

featured

Fransız medyası tarafından aktarıldığı üzere Hindistan Donanması, elindeki envanteri güçlendirmek amacıyla Fransa’dan Rafale M savaş uçakları alacak.

Bu kapsamda Hindistan, envanterindeki eskiyen Rus MiG-29K savaş uçaklarını değiştirmek amacıyla ihale düzenledi. İhaleye Fransa’dan Rafale-M ve Amerika Birleşik Devletleri’nden Boeing şirketinin geliştirdiği Boeing F/A-18E/F Super Hornet katıldı. Hindistan’da yapılan ihaleyle birlikte Rafale M savaş uçaklarının seçildiği iddia edildi.

Her iki savaş uçağı da 2022 yılı başlarında Hindistan Donanma Kuvvetleri tarafından denenmeye başlanmıştı. İki uçakla ilgili ayrıntılı bir rapor Aralık 2022’de Hindistan Savunma Bakanlığı’na sunuldu. Her iki savaş uçağı da Hindistan’ın Goa’daki deniz üssü olan INS Hansa’da test edildi.

Aynı habere göre iki ülke arasındaki resmi imzanın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Mart 2023’de Hindistan’a yapacağı ziyarette imzalanması bekleniliyor. Toplam 26 adet Rafale-M savaş uçağının Hindistan’a satılması bekleniliyor. Toplam maliyeti konusunda ise bilgi verilmedi. (defenceturk)

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Hindistan Donanması Fransa’dan Rafale M savaş uçakları alacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir