Hindistan, 56 Airbus C295 uçağının IAF filosuna kazandırılacağını açıkladı

featured

Sözleşmeye göre, Airbus ilk 16 uçağı İspanya’nın Sevilla kentindeki son montaj hattından “uçabilir” durumunda teslim edecek. Sonraki 40 uçak, iki şirket arasındaki endüstriyel ortaklığın bir parçası olarak Hindistan’daki Tata Advanced Systems (TASL) tarafından üretilecek ve monte edilecek.

İlk 16 uçak, sözleşmenin yürürlüğe girmesinden dört yıl sonra teslim edilecek. Tüm IAF C295’ler nakliye konfigürasyonunda teslim edilecek ve özgün bir Elektronik Harp Paketi ile donatılacak.

Airbus Defence and Space CEO’su Michael Schoellhorn, “Bu sözleşme, Hindistan’ın havacılık ekosisteminin daha da gelişmesini sağlamakla birlikte, önümüzdeki 10 yıl içinde yatırım imkanı, 15.000 vasıflı çalışana doğrudan iş olanağı ve 10.000 kişiye de dolaylı pozisyon sağlayacak. C295 uçakları kendi segmentinde lider olduğunu bir kez daha kanıtladı. Hindistan’ın yeni operatörü olarak, yalnızca operasyonel açıdan değil, aynı zamanda kendi endüstriyel ve teknolojik gelişiminde de kapsama alanını daha da genişletecek”. dedi.

Tata Advanced Systems Limited Genel Müdürü ve CEO’su Sukaran Singh, “Bu, Tata için gurur verici bir an olmakla birlikte Hindistan’ın askeri üretim ekosistemi için de önemli bir dönüm noktasıdır. İlk kez, Hintli özel bir şirket Hindistan’da tam anlamıyla bir uçak üretecek. Bu işbirliği, Tata Advanced Systems’ın bir savunma sanayi üreticisi olarak Hindistan’da küresel rekabetçi konumda kompleks platformlardaki inşa yeteneğini gösteriyor.

“India Made” adlı program, Hindistan’daki Airbus stratejisinin ana hedefi olarak belirlendi ve ülkenin küresel ürün portföyüne katkısını sürekli artırıyor. C295 programı sayesinde, Airbus’ın Tatas ve Bharat Electronics Ltd. ve Bharat Dynamics Ltd.’nin yanı sıra özel Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler gibi önde gelen kamu savunma sanayi birimleri de dahil olmak üzere endüstriyel ortakların işbirliğiyle birinci sınıf uçak üretimini Hindistan’a getirmiş olacak.

Kanıtlanmış kısa veya hazırlıksız hava pistlerinde çalışma kabiliyetine sahip olan C295, 71 asker veya 50 paraşütçüye kadar taktik nakliye ve mevcut ağır uçakların erişemeyeceği yerlere lojistik operasyonlar için kullanılıyor. Paraşütçüleri ve yükleri havadan indirebilen C295 ayrıca COVID-19 krizi sırasında olduğu gibi, yaşam destek ekipmanı ile birlikte sedyeler veya mobil yoğun bakım üniteleri (YBÜ) kullanılarak yaralı veya tıbbi tahliye (medevac) için kullanılabiliyor. Uçak, özel görevlerin yanı sıra afet müdahale ve deniz devriye görevlerini de yerine getirebiliyor.

IAF, 200’ü halihazırda faaliyette olan ve 278 uçağa yarım milyondan fazla uçuş saatiyle rezervasyon yapan programıyla dünya çapında 35. C295 operatörü oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Hindistan, 56 Airbus C295 uçağının IAF filosuna kazandırılacağını açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir